- kmsadjfjd

Usch, fy och blä.
Jag är på dåligt humör för tillfället.


- Flytt fältet!

Imorse flydde jag och Harry hemmet.
Per är hemma med halsont, huvudvärk, värk i kroppen och så lite feber på det. Kan hända att det är svininfluensa så vi ville inte chansa och stanna hemma, utan flydde till mamma och pappa för att kanske skona mig och Harry från att insjukna.

Vi hoppas innerligt att han känner sig piggare till imorgon så vi får åka hem och mysa med han, hur kul är det att han ska vara sjuk på självaste helgen!? Den som är veckans höjdpunkt!
Nåja, ibland är man sjuk och då är det bara att gilla läget.


- Halleluja-moment

Jag har haft ett halleluja-moment idag!
Lactulos is good shit, det trodde jag inte. Inte att den skulle ha sådan effekt som den hade på mig! På apoteket sa kvinnan att det kan ta ett par dagar innan effekt, för mig tog det en dag. Wihoo! Fan vad härligt ;]

Detta halleluja-moment var såklart inte lika bra som när Harry kom till världen, och det kommer inte vara lika bra som när det lilla syskonet kommer, men det var ändå ett bra moment!


- Småtrött ?!

Inte undra på att jag är lite småtrött ibland, eller oftast varje dag. Jag brukar i regel vila på dagarna tillsammans med Harry. På senaste tiden tycker jag dock att jag blivit lite piggare, men det är nog bara ren inbillning. Trött blev jag om inte annat när jag fick veta att jag bara hade 94 i hb! Förutom lite spår i urinen så var de andra värdena bra. Får se vilka prover dom vill ta nästa gång, förutom hb. Ska numer äta de förbenade järntabletterna, och inte bara en utan TVÅ per dag. Tjiho tyckte jag som har det nog besvärligt med toalettbesöken. Köpte hem laktulos i hopp om att det kanske hjälper lite. Utvärdering om två veckor, den som lever får se hur detta ska sluta!

Medan jag var hos bm fick Harry vara hos Louise, hon var snäll och la studierna åt sidan och tog sig an han, tusen tack kära du! Tack även för lunchen som vi fick =]


Idag fick jag lösenordet så jag kan kolla på bilderna vi tog hos danielphoto. Det var fina bilder och det kommer bli svårt att välja ut några stycken. Att bilderna ska vara så dyra, annars hade jag beställt allihop!


V. 33 imorgon, tiden går!!



Kära du, hör av dig om jag kan göra något för er, vad som helst! Jag finns här för er, stor KRAM till er!


- En mammas rätt?!

Jag vet inte hur många gånger jag fått höra något om Harrys hår... 'Men Linda, du MÅSTE ju klippa han', 'sådär kan han ju inte se ut i håret', är bara en bråkdel av det som gått in i mina öron. Egentligen tycker jag att som mamma att det är JAG som ska bestämma hur han ska se ut i håret och när han ska klippas. Vill/orkar jag inte klippa han direkt det blivit liite längre så ska jag ta mig sjutton inte behöva det!
Jag tycker att Harry varit söt och charmig i sitt långa busiga hår. Att det blivit tovigt skiter jag egentligen i, han är densamma kille som alltid oavsett en liten tjorv där bak eller inte.
Tyvärr har jag blivit så less på alla som påpekar något om hans hår så nu är det för första gången klippt. Och jag hoppas att alla som tjatat tycker det blev såå fint! För tycker hans mamma det? Nej. Det går inte att klippa barn fint, kanske om man har ett barn som enbart sitter stilla, men se, det gör inte Harry.
Nu har i alla fall alla andra fått som dem velat, får se hur länge det dröjer till det börjas tjatas igen!!

Konstigt att ingen tjatar på hur långt och jäkligt hår Per har! Han är ju ändå vuxen och borde ha håret någorlunda friserat, någon gång emellanåt i alla fall. Det borde ju folk påpeka kan jag tycka. Barn är barn och dom ska vara lite busiga, tokiga och söta i sina frisyrer.

Är jag den enda som tycker så här? Är det inte en mammas (och pappas) rätt att bestämma när, var, hur saker och ting ska göras med sina barn?!


Nu är hjärtat lättat lite, bättre kändes det också när jag fick en puss av lilleman!



I eftermiddag ska jag och gratta min älskade moster som fyller år, så det är bäst att hoppa i duschen, fixa lunch till mig och Harry och sen lägga han för att vila. Tror jag själv måste skippa att vila idag, MÅSTE städa undan här innan jag far och lämnar Harry hos sin farmor och farfar där han får tillbringa lite tid innan Per kommer hem från jobbet och hämtar upp han. =]

Nä, det här dugen inget till.
Lev och må!


- Födelsedag






Ett stort GRATTIS till min älskade favorit-moster på din/hennes 50 årsdag! ♥




- Myshelg

Vilken härlig helg vi har haft!

I fredags gjorde jag och Per för första gången tjädergryta, men eftersom att vi fick vänta på vårat middagssällskap (som bestod av Jens och Hanna) så länge så smakade det inte lika gott som när jag smakade av den tidigare. Nåja, för att vara första gången kan jag INTE klaga på resultatet =] Skulle dock haft ris eller något liknande till, men det glömdes helt bort! Vi har dock bestämt att nästa gång vi ska tillaga tjäder blir det en tjädersoppa, blir spännande.

I går traskade jag runt på stan en sväng och köpte en present till Alice som fyllt 1 år, nu är alla i vår forna grupp över året. Tyckte det var nyss vi träffades första gången men det är snart 1 år sen!

Sen på eftermiddagen åkte vi till svärmor och svärfar och hälsade på. Ett telefonsamtal senare så var vi helt plötsligt bjudna på middag, vilket man inte tackar nej till :]
Harry fick stanna och sova hos farmor och farfar och han hade självklart skött sig och varit så duktig och sovit bra, känns skönt! Men han är ju bäst såklart ;]
Vi hade en trevlig kväll hos Jens och hanna, dit även Linnea, Niklas och lille Herman kom en sväng. Såå liten och såå söt!
Varför är det så att man knappt vågar hålla andras barn när man själv haft ett lika litet och snart har en till?!

Idag fick vi oss lite sovmorgon, men jag vaknade såklart femtioelva gånger och rädd att vi sovit för länge. Med tanke på att vi skulle vara på kalas klockan ett så ville jag inte vakna 12 och varken hunnit göra mig klar eller hämtat lilleman utan att stressa..

Nu ikväll avrundade vi kvällen med sällskap av Per, Emma och lilla Hugo som nu vart så mycket större när jag hade Herman färskt í minnet =]


Klockan är mycket som vanligt, dags att krypa till kojs, vad morgondagen har att erbjuda får vi se!
Ha det gott!

KRAM

- Lite bilder

Det var längesen jag bjöd på några bilder så här kommer några få.





Tre bilder från husvagnshelgen i Arvidsjaur








Undrar vad mormor egentligen skriver på datorn, sötrumpan!




Lagar mat vid bordet som jag och mina systrar hade när vi var små






- Vilken skitstövel ! ! !

Att allting kan vända på en femöring!
Jag blir så jävla arg, att en människa kan bete sig så förstår jag inte!!
Kan man vara så knäpp, från att inte vilja ha en smakbit till att helt plötsligt ska ha hela kakan, IDIOT!
Han är inte värd ens en liten smula av kakan.


Jag ställer upp för dig i vått och torrt gumman, det ska du veta!












Igår på dagen kom syster/moster Anna hit och träffade framförallt Harry, vilket var bra. Då hann jag börja plocka undan och stöka till här hemma utan att behöva roa Harry, det skötte hon så bra så :] Tyvärr kom hon när han skulle vila, så det vart en snabbvisit, men hon är nog glad över att bara få träffa han en sväng, visst Anna? =]
Bättre lite än ingenting alls.


Måste även få plita ner att igår fick jag en bukett med 10 röda rosor av min käre, bara sådär. Det uppskattas oerhört mycket! 

Min kärlek, mitt allt! ♥


- Lycklig

Nu har Harry fått sig en tremänning, ett STORT GRATTIS till min kära kusin och hennes Anton som idag fått sin lilla tjej! På dagen D tillochmed! Åh, vi är så spända på att få se lilltrollet, längtan efter våran guldklimp kommer inte bli nå mindre!


Idag fick vi middagsgäster av Louise, Levi, Stina och Eric. Vi har haft en trevlig och mysig eftermiddag/kväll och jag hoppas inte att det dröjer lika länge till nästa gång!
Harry och Levi var lite blyga och reserverade till en början, men sen bråkades det om leksaker så som barn gör, sötungar =]






Idag känner jag ett sådant lyckorus, det spritter i kroppen och jag är fullkomligt överlycklig! Mycket är nog tack vare min underbara familj och vänner! Kroppen fylls av värme när jag tänker på hur bra jag egentligen har det.
Kärlek till var och en av er alla som förgyller min familjs tillvaro! ♥

- Torsdag

Plusgrader ute, plusgrader inne, plusgrader i mitt sinne!

Dags att ta tag i dagen. Sätta igång en tvättmaskin, klä på oss och kila ut.




- Håller tummarna att det ska sätta igång på riktigt nu!


-

Det blev en tvättardag idag, trist men välbehövligt. Får ta och tvätta handdukarna imorgon, sen tror jag tvättkorgen är tom, skönt!

Eftermiddagen/kvällen har jag och Harry spenderat i stan hos/med Sandra, Nora och David. Mycket trevligt, tack för idag!


Åh, nu vill jag ha fredagmorgon!!! 

Hade visst inte så mycket på hjärtat just nu...

Godnatt!

- Första julklappen

Vagnen blev kvar hos svärmor och svärfar igår och jag hade tänkt att jag och Harry skulle ta en promenad dit idag och hämta den efter hans vila. Innan vi hade fått i oss mellanmål, klätt på oss och tagit oss ut var klockan strax före fem. Så jag uteslutade promenaden dit och så tog vi hink och spade och traskade en sväng med Kajsa. Fort gick det inte så den lekplats jag tänkte vi skulle besöka slutade jag ut när vi kommit mer än halvvägs, tyckte det var lika bra att vända om och gå och leka vid skolan. Sagt och gjort, där var vi en stund och lekte. Kajsa är inte så van vid sand så hon fick sig nåt tuppjuck och sprang som en tok, det är lite läskigt när sanden skvätter omkring en antar jag ;]

Efter en dryg timmes utevistelse började vi traska hemåt, vi behövde ju få i oss middag och busa lite inne innan läggdags =]

När jag hade lagt lilleman gjorde jag mig en kopp varm choklad, eftersom jag fortfarande var frusen efter vår lilla promenad.. Den gjorde susen, nu känner jag mig varm igen!



Har precis skickat in en beställning från en sida, så nu är första julklappen beställd! Känns skönt att ha börjat med det, så inte allt måste inhandlas i sista stund!


Dags att göra kvällsrutinerna. Kvällspinka Kajsa, ringa Per och säga puss och godnatt, släcka, toalettbestyr, kolla till Harry och sen lägga sig under täcket. Justja, måste smörja händerna och på med dom förbenade 'vantarna'. Fruktansvärt läckert, inte!


Btw, v 30+0 idag, dvs v31! Det närmar sig med stormsteg!!

KRAM


- Liten städhjälp!

Alla som känner Harry vet att det ska vara ordning och reda omkring han.
När Kajsa ätit klart får inte hennes skål stå kvar på golvet, nejdå, den ska upp på hyllan. Inga skåpar/dörrar får stå öppna, dom ska stängas. Sätter vi i/plockar ur diskmaskinen måste vi vara snabba, han är direkt där och ska stänga igen, tar vi bort blöjan så han ska få springa naken ska han kasta blöjan i soporna, dammsuger vi ska han hjälpa till och en massa, massa annat!
Jag gav då som förslag till hans mormor och morfar om vad han önskade sig i julklapp, ett städset! En perfekt julklapp tyckte jag, eftersom att våran dammsugare, skurhink + skurmopp är i största laget för någon som inte ens mäter 80 cm ovanför jordytan! Men tror ni att hon kunde hålla sig? Nej! När vi kom hit igår hade hon varit på dollarstore och köpt ett städset, nu fattas bara en liten dammsugare typ ;]

Det är bara hoppas att det håller i sig i resten av hans liv, så han blir lika duktig som sin far på att hålla bortplockat och fint.

Eftersträvan är väl ändå jämnställdhet? Javisst!

- Utvilad!

Vem tror ni vaknade kvart över åtta idag av en liten buskille som stod och 'prata' i sängen?! Jo, JAG! Snacka om utvilad jag kände mig! De två senaste nätterna vi sov här vaknade han tio i fem respektive fem. Så höga förhoppningar om denna morgon hade jag inte, men han ville väl överraska mig och ge mig sovmorgon för att jag ska bort ikväll ;) Nåja, hade han vaknat tidigare tror jag inte att mormor eller morfar haft något emot att stiga upp med han :D


Lilleman och morfar for för en stund sen ut och åkte fyrhjuling, något Harry verkligen älskar! Får se när de behagar komma tillbaka. Själv sitter jag här i ett tyst och ensamt hus, funderar på att hoppa i duschen så det är bortgjort, eller om jag bara ska passa på att slöa.. Det sistnämna lät bra, inte sant?!


Ikväll lämnar jag Harry med mormor, morfar och mostrarna, själv drar jag till Piteå för lite parmiddag, där jag får agera båda partnerna i vårt förhållande. Nåja, med det sällskap jag kommer ha kommer det inte göra något, vi får nog supertrevligt! =]



*Harkel* Inte har våran lille kille fått någon gratulation idag! Den som var/är uppmärksam kan se i tidningen, almanackan, internet eller någon annanstans att Harry har namnsdag idag.
Så, se så! Se nu till att han får många gratulationer på sin dag som egentligen inte är så stort ;]

Må gott!


- Rida, rida ranka

Att rida på Rexa är visst riktigt roligt tycker Harry.
Idag 'red' han och han tokskrattade och var hur glad som helst! Fullt lika roligt tyckte dock inte Rexa det var..
Hur kul är det att agera shetlandsponny när man egentligen är en älghund!? =D


- Mysstund

Drygt 2 timmar efter att Harry somnade, vaknade han till. Tog in han men han var inte alls på humör. Tog han i famn och kramades lite och ja, han somnade om.
Nu ligger han på mitt bröst och sussar sött! Det får han göra så länge han vill, för finns det något mysigare än när barnen sover i ens famn? Och nuförtiden händer det extremt sällan att han är stilla längre än ett par sekunder i famn, då får man ta vara på alla tillfällen som ges!

ÄLSKADE BARN ! !


- Någon?




Någon som vill hänga gäng med mig ikväll?


- Beroende

Om ni vill veta så tror jag att jag är beroende av att använda mig av smileys när jag skriver. Speciellt på msn och på sms.
Varför kanske ni undrar.. Jo, därför att jag tycker att man lätt kan misstolka en text när man bara läser. Då sätter jag gärna dit en extra =) för att folk ska förstå att jag inte är arg med det jag skriver.
Det jag skriver tolkar jag på ett sätt medan en annan som läser kan tolka det på ett helt annat sätt.

Jag vet ju själv hur lätt jag misstolkar hur andra skriver...
Många är nog less på alla 'glada gubbar' jag använder men nu vet ni varför ;)

Det är samma med . . . om jag skriver till exempel; Det är bra... jämfört med; Det är bra! Det med utropstecken verkar mer som att jag har det är bra, och det med ... är som att det inte är det, att det är något mer jag inte säger/vill säga. Hänger ni med?
Är det bara jag som tycker/tänker så?!



Jag är väl rädd för att missförstås/misstolkas helt enkelt.


Typ.

- Sjusovare

Rackarns unge!

Harry sov bara ca 30 min från mamma och pappa hem hit. När vi kommit hem skulle han inte alls sova mer. Nåja, var uppe tyckte jag då. Han vart dock grinig och det syntes hur trött han var så jag stoppade ner Harry i vagnen och Kajsa i kopplet och begav mig ut på promenad. Han somnade i princip på studs och har nu sovit i 2 timmar! Jag tyckte han kunde ta en liten kort lur eftersom att klockan är så pass mycket, men icket. Han tycker väl att han ska vara vaken länge med sin mor ikväll ;)

Fast, i och för sig så brukar han ändå somna i relativ vanlig tid även om han sovit lite senare på eftermiddagen. Jag tycker dock han ska vakna snart så vi kan äta lite middag. Idag står fylld köttfärslimpa med bacon och fetaost, potatis och kokta grönsaker på dagens middagslista. Första gången jag gör limpa så det blir spännande! Ser dock torr ut på ytan eftersom att den aldrig blev klar inuti. Kanske att jag borde göra någon sorts sås så inte allt fastnar i gommen?!

- Beroende

Om ni vill veta så tror jag att jag är beroende av att använda mig av smileys när jag skriver. Speciellt på msn och på sms.
Varför kanske ni undrar.. Jo, därför att jag tycker att man lätt kan misstolka en text när man bara läser. Då sätter jag gärna dit en extra =) för att folk ska förstå att jag inte är arg med det jag skriver.
Det jag skriver tolkar jag på ett sätt medan en annan som läser kan tolka det på ett helt annat sätt.

Jag vet ju själv hur lätt jag misstolkar hur andra skriver...
Många är nog less på alla 'glada gubbar' jag använder men nu vet ni varför ;)

Det är samma med . . . om jag skriver till exempel; Det är bra... jämfört med; Det är bra! Det med utropstecken verkar mer som att jag har det är bra, och det med ... är som att det inte är det, att det är något mer jag inte säger/vill säga. Hänger ni med?
Är det bara jag som tycker/tänker så?!



Jag är väl rädd för att missförstås/misstolkas helt enkelt.


Typ.

- Snöoväder, var är du?!

Detta såkallade snöoväder med 2 decimeter snö, vars håller det hus?!
Här hos mamma och pappa ligger det ytterst lite snö på backen, täcker inte ens gräsmattan på de flesta håll, och det regnar som sjutton. Men något snöoväder kan jag verkligen inte kalla det!

Mamma var inte alls sugen på att he sig ut på vägarna idag, men jag ser inget farligt med det. Man får ju helt enkelt köra efter det väglag som råder! Lite snö, halka och regn har ingen dött av, okej, det har det faktiskt, men man kör ju faktiskt inte på samma sätt nu som när det är sommar och torrt väglag! Är man så dum får man skylla sig själv!
Är man en äkta norrlänning så säg?! ;)


Per kom inte hem förrän klockan 5 igår morse och då var jag snäll med honom och såg till att vi for bort så han fick sova ostört! De som hade turen att ha oss på besök var Stina och Eric ;) Eric han blir då bara större och större för varje gång, nu är det inte långt kvar innan han tar sina första stapplande steg! :)
När det var lunchdags åkte vi hem för att få i oss lite lunch och kröp sedan ner hos vår favorit för att vila våra ögonen och det kan man verkligen säga att Harry gjorde, han vaknade upp 3½ timma senare!!! DET har nog aldrig hänt sen han var pytteliten!

När vi steg upp ur säng strax efter fyra packade vi bara in oss och vår packning i bilen och begav oss och hälsade på Linda och Alice så barnen fick leka och jag och Linda surra! =] Åkte sen vidare till mamma och pappa, och visst kan jag erkänna att det var halkigt bitvis, speciellt med sommardäck på kärran, men som sagt, man kör ju efter väglaget eller så är jag helt enkelt en sjuhelvetes duktig chaufför, jag tror dock på det förstnämnda! =)







Hur ska man tolka det där då?!

NU ska jag gå och pussa på min underbara son innan duschen kallar!

- Marknad

Imorse lämnade vi Harry hos sin farmor och farfar och begav oss tillsammans med Per, Emma och Hanna till Arjeplog där vi gick på marknaden en sväng. Är samma saker på alla marknader, men trevligt med lite miljöombyte och lite tid utan barn. Var skönt att slippa skjuta barnvagn mitt bland folkmassorna!

Harry har haft en bra dag med sina farföräldrar. Dom hade varit in till stan där lilleman fått sig ett par vinterskor, tusen tack ! !  En ballong hade han också fått, han som älskar ballonger :]
Han somnade som en slagen hjälte ikväll, våran lilla skatt!



Tack Rebecka för ditt svar, du om någon borde ju veta vad som funkar på barn, som säkerligen sett en hel del olika varianter :]


Det är väl lika att krypa ner i den kalla och stora sängen nu, så jag är lika pigg som Harry imorgon, och kan hitta på något skoj under dagen till herren i huset kommer hem!

- Grattis!

Ett stort grattis till kära Sandra som fyller år idag, grattis! =]

Nu idol!

- En annorlunda syn

Jag tog saken i egna händer och åkte in till stan när Per ändå skulle lämna in tvn. Inhandlade hårspray och schampo+balsam som dom hade till bra pris nu när det var tjejväll. Turligt nog hade dom det priset hela dagen och ingen är nöjdare än jag!

Jag satte mig även under saxen när jag ändå var hos frisören. Hon fick så gott som fria händer och det jag kan säga är att det blev KORT!! Minst en decimeter tror jag hon tog, har numer håret till axlarna ungefär.. Jag har inte vant mig riktig än, men jag tror ändå att jag kommer vara nöjd. Imorgon ska jag in och färga det också och jag tror att det kommer göra hela skillnaden =] Då får jag ett helt nytt fräscht hår, vilket var mer än välbehövligt!





Undra vars dom där pengarna kommit ifrån...?!

- Beställning?

Ett stort grattis på födelsedagen älskade pappa/morfar!


Är det möjligtvis någon som ska på stan idag? Tänkte om jag fick skicka en beställning?!
Annars får jag väl pallra mig dit själv, efter all städning, tvättning och sånt är gjord.. Kände jag mig dock inte så sugen på. Vill hellre krypa ner i sängen med Harry när han ska vila =]

Nåja, det är bara att fortsätta städa, här blir det åssit gjort!


RSS 2.0