- Tjejkväll

Vilken underbar kväll jag hade igår! Tack tjejer för det =]

Till Emma kom jag med hela 5st cidrar, drack upp 4½, en halva av en gav jag bort. Den var inte alls god!
Trodde att jag skulle komma hem med minst två, men icket! Dom dracks dock från halv sju till strax efter ett.. Det kanske var därför jag inte kände av dom? ;)
Nu ser jag framemot när Emma ska lära mig dricka vin! Man blir ju så jäkla full i magen av att dricka en massa cider...


Jag längtar till nästa gång vi träffas under liknande omständigheter.
Då ska vi alla vara i ännu bättre form ;)


Tjejer;
Jag hoppas det är OK att jag lägger upp dessa bilder?! =]










- Utmaning


Har fått en utmaning av Linnéa, och i brist på annat en fredagkväll som denna kan jag väl försöka mig på den...



8 saker du ser framemot:

- Morgondagen, eller rättare sagt kvällen!
- Kilon som ska tappas
- Utlandsresan
- Vårt framtida hus
- Första natten som jag får sova hela natten sen Evert förgyllt vårt liv!
- När Evert börjar somna tidigare för natten.
- Våren/Sommaren
- Framtiden

8 sanningar om dig själv:

- Jag har JÄVLIGT fula lår!! Värre än en gamlings :'(c
- Jag är jävligt slö!
- Jag är dålig på att tvätta bort dagens smink
- Jag sover oftast på vänster kroppssida, bortvänd från Per
- Jag har kvar den här 'ståltråden' i underkäken som håller tänderna på plats
- Jag har aldrig tyckt om min kropp
- Jag är jäkligt nyfiken
- Jag har väldigt dåligt självförtroende

8 saker du brukar säga:

- Hundjävel!
- NEJ!
- Vad tänker du på?
- Vem var det?
- Nu kommer mamma och tar dig!
- Ska du prata nå med mamma?
- Nu kommer pappa hem
- Tyst!

8 saker du har på dig:

- Baggyjeans
- Linne
- T-shirt
- Kofta
- Sockar
- Trosor
- Bh
- Förlovningsring


- Lilla Evert

För er som inte läser Louise blogg måste jag lägga in två bilder på Evert som hon tog när han var en månad gammal.





Lilla ♥


- Malin!!

Malin! Marilynjacob!
Jag har fifflat bort ditt lösenord, så du får gärna maila det till mig igen! =]


- HEJ

Igår när jag pratade med Per i telefon, ville Harry som vanligt 'prata' i telefonen också ('prata' = lyssna och skratta och vända sig från telefonen och titta..). Men så hände något som aldrig hänt förut! Han sa nämligen HEJ till pappa sin :] Jag vart ju förstås superglad, med tanke på att han som sagt annars bara lyssnar, skrattar och tar sen bort telefonen från örat. Han brukar kolla på telefonen för att liksom kolla om pappa/mormor eller vem det nu är jag pratar med, syns. Det är klart det är konstigt för dom små att bara höra en röst =)
Ett framsteg i hans utveckling, roligt! =]



Har en väldigt stolt mamma/mormor nuförtiden. Harry har äntligen börjat säga mommo!
Alla som träffat han vet att han inte är en 'pratkvarn', men det börjar lossna lite nu och mer och mer börjar komma från hans mun. Han 'surrar' numer stup i ett, det är skönt för öronen när han sover ;]
Pappa/morfar väntar otåligt att han ska säga morfar/moffa, men han hålls på sträckbänken än så länge!



-5.7

- Ratar

Var på stan idag och lämnade tillbaka en kjol som jag inte riktigt kände mig bekväm i. Jag känner mig själv, hade jag behållt den hade den bara hängt i garderoben, och som mammaledig har jag inte råd med sådana plagg!
Var även in på systemet och köpte mig cider, hör och häpna; hela 5st!! ;) Att gå in med barnvagn tycker jag inte känns alltför bra, jag vet inte.. Men det känns som att folk ska tro att jag är en sån mamma som super varenda helg och är dyngrak. Och det är jag verkligen INTE! Om jag minns rätt har jag druckit en cider mellan Harry och Evert. Inte är jag mycket till alkoholist inte ;] Köpte i alla fall hem om det stundas fest, bra att vara förberedd!



Som jag kanske nämnt nån gång tidigare så är jag en som ratar barnens hus här i Piteå. Tycker inte alls dom är serviceinriktade, och ser absolut inte till kundens bästa. Visst, i alla lägen kan man inte göra det, men vill dom behålla några kunder tycker jag dom ska ändra attityd. Var och en av dom, okej, förutom en, Kg is the name ;)
Tycker definitivt att Piteå borde ha en liknande, konkurrerande butik. För som det är nu kan dom bete sig hur dom vill och ändå behålla kunder... Vet att det är långt ifrån bara jag som tycker/känner så om det stället.

Idag fick jag dock svälja min stolthet, efter 1½ års frånvaro, och gå in där och kolla efter en present till födelsedagsbarnet imorgon. Affärn kändes liksom kall och tråkig så fort jag klev in, men det kan hända jag tyckte det på grund av vad jag egentligen tycker om stället.



Vet inte om jag håller på att bli sjuk. Jag fryser, orkeslös och har ont i kroppen, kan hända att jag har feber, orkar dock inte kolla upp det närmare. Spännande att se hur morgondagen blir om jag fortfarande känner mig risig. Tur vi ska på kalas på eftermiddagen, då har Harry någon annan att roa sig med än med mig!

Jag som hade tänkt hålla igång med mina promenader, kände dock att jag inte alls känner mig pigg för det, så tyvärr får det vackert vänta till morgondagen, om jag är piggare då.




Lilla Evert stiger på viktkurvan, nu är han uppe i 3950g. Inte tagit sig över 4kg, men snart så! Älskade lilla lillebror ♥

- Svett, svettigare, svettigast!

Puh! NU är jag inkommen efter en 1½ timmes promenad, mycket skönt! Jag hade tänkt slå två flugor i en smäll och gå till stan, väl där tänkte jag att Per hade kunant komma och hämta upp Kajsa så jag hade kunnat gå och sola, (det kanske inte är så populärt att ta in en hund på solariet? :p).
Väl i stan ringde jag till Per, men dom var inte alls på väg hem, så vad kunde jag göra, annat än att promenera hem?
Nu sitter jag bara och väntar på att dom ska komma så jag får ta bilen och fara och sola!

Låter som att dom får upp på uppfarten, så nu ska jag iväg och svettas ännu mer!! Härliga tider ;)


- Grattis

Killarna har farit och hälsat på hos Per och Emma, jag stannade hemma och tänkte ta mig en låång promenad med Kajsa. Efter det hade jag tänkt bränna fläsket lite i solariet. Är så otroligt blek så lite hjälp på traven behövs verkligen!!

Ska ta och fixa över lite upptempolåtar (säger man så?!) så jag får upp tempot så det blir en rask promenad! Härligt =]


Ett stort GRATTIS till Louise på hennes dag!


- Rart med barn

Den lugna, beskedliga, snälla killen.., var har han tagit vägen?!

Han 'stegrar' med bilen, lyfter framhjulen och bums i backen, givetvis kollar han på mig medan. Någon reaktion kanske han får..
Han slår även näven i väggen, även då kollar in hur jag ska reagera. Idag slog han sin lillebror för första gången också, när han blev tillsagd så såg man hur han tog åt sig och vart ledsen själv. Grät gjorde han inte, men ögonen tårades och kramade om mig.

När jag matar Evert drar han fram allt från sitt rum. Liksom för att visa att jag inte ska glömma honom. Stackarn, ska nog inte vara så lätt att få en lillebror, när man är van att ha mamma och pappa för sig själv, men som man nu ska dela med en annan.

Det är väl trotsen som kommit. Får han inte som han vill tar han första bästa sak och kastar i golvet. Kan säga som så att det är mycket kastande på golvet hos oss nu.

Från en dag till en annan, en liten helomvändning kan jag kort och gott säga =]



Vi har det jobbigt med maten med Harry, han äter knappt något, men är ändå glad och relativt nöjd. Han är förkyld så det kanske är det som påverkar..

Vi har vaknat två gånger inom loppet av tre nätter när Harry skrikit och när vi kommit in till han ser vi att han har kräkts i sängen. Lilla hjärtat, måste vara hostan som gör att han kräks på natten. Han har givetvis fått komma över till oss och fortsätta sova, och då hostar han inte ens.. Har tvingat i han hostmedicin innan läggdags ikväll och hoppas det är över med kräkningar nu.


På eftermiddagen idag har han suttit i sin saccosäck och sett barnprogram, det har han aldrig gjort förr! I förbifarten har han väl tittat ett par sekunder, men idag satt han ett par minuter! Ganska skönt om jag får säga så :)



Det är rart med barn! =P


- Vantar och skor

Varje gång vi varit ute o kommer in är Harry kall om både händer och fötter. Även om vi bara varit ute en liten stund.
Visserligen rör han sig ju inte alltför mycket, speciellt inte om han åker vagn eller bob.
Det är mycket kvar av vintern än!

Vi vill ju kunna vara ute och att han ändå ska vara varm när vi kommer in, så därför undrar jag om någon har tips på bra och varma vantar och skor till Harry?

Fått tips på ett par Hestra vantar med
ull(?) i.
Men är det någon som har något annat tips på vantar, även på skor?
Vantarna ska vara lätta att ta på, lite längre skaft, kardborre vid handleden osv, men framförallt VARMA! Skorna ska vara lätta att ta på och även dom VARMA!




- Misstolkad

Klart man inte är en dålig mamma om man ger ersättning, det var inte det jag ville ha fram med mitt inlägg. Det hoppas jag alla förstår! 

Herregud, Harry fick ersättning och nog har det blivit pojk av han för det! Men jag kände dock att jag, denna gång, verkligen ville kunna amma. Såklart känns det som ett litet nederlag att inte kunna amma då.
Lilla Evert vägde bara 3515 på bvc i måndags, alltså knappt gått upp alls. Klart våran bvcsköterska var orolig, det vart ju jag med! Hon frågade vad jag tyckte och tänkte angående det, såklart han ska få ersättning så han går upp och är nöjd! Det är väl ändå en självklarhet?! Så ego/självisk är jag inte att jag skulle låta mitt barn få i sig lite mat medvetet, enbart för att jag ska få amma. Dum må jag vara, men inte SÅ dum! =]

Evert får nu tillägg/ersättning varje mål, har i princip slutat amma. Känner inte att jag varken vill eller orkar både amma och sen ge flaska. Har ju även ett barn till som behöver min tid, jag kan inte sitta och mata Evert större delen av dagen när även Harry vill ha min uppmärksamhet. Men jag kan gärna behålla mina 'amninhgsbröst', de behöver inte försvinna ;]



Mina pojkar är mitt allt, de är de finaste som någonsin hänt mig. ♥

- Domen

Idag har vi fått domen...
Amma från båda brösten och ersättning till kvällen, minst!
Återbesök om en vecka, hoppas det resulterar i bra viktuppgång.

Min kropp duger visst inte till mycket, det är bara gilla läget och göra som jag blivit tillsagd. Jag börjar dock fundera om jag är jäkligt dum i huvudet.. Hur kunde jag i min vildaste fantasi tro att jag skulle ha tillräckligt med mat till mitt barn denna gång?! Det vart ju pannkaka sist, varför skulle det funka nu?? Har jag blundat och trott att det är på grund av magknip han drar ihop sig och är ledsen? Det kanske alltid ha varit så att han varit hungrig, och magknipen kanske försvinner när han får tillägg. Han har ju varit väldigt nöjd på dagarna och lite 'besvärlig' på kvällen, men magknipen 'dyker' ju oftast upp då så..
Han får bröstet så ofta han vill, så det är ju inte där problemet sitter...

Jag är väl inte en bättre mamma än så, som inte inser att mitt barn behöver mer mat!


Det spelar egentligen ingen roll om jag måste ge tillägg, men jag kan inte förneka att jag hade velat lyckas denna gång. Huvudsaken är i allafall att lillebror är mätt och belåten, då spelar det ingen roll om det är av amning eller ersättning!

Älskade, älskade lillebror! ♥


- En månad!

Igår blev lillebror ♥ en månad, EN MÅNAD! Hallå, tiden fullkomligt rusar förbi!!



Vi firade det med köttsoppa hos farmor och farfar och sen begav vi oss till klubbgärdet för lite trevlig samvaro! Tyckte Harry kändes varm redan vid middagen, men på klubbgärdet var han väldigt varm, lånade en temp som visade drygt 39 grader. Fick en supp och sen var han relativt pigg på kvällen. När vi kommit hem och lagt oss och sovit ett par timmar väcks vi av Harrys skrik - han hade spytt ner sängen! Bara upp och ta bort det, sen fick han såklart komma över till mamma och pappas säng och fortsätta natten där. Så mysigt så!

Fick oss e sovmorgon av vår store prins, vilket var väldigt skönt! Idag verkar han må bra och är pigg som vanligt. Så nu ska vi klä på oss och gå ut och åka lite bob och busa i snön. Gäller att passa på innan kylan slår till igen. 0,4 grader, en temperaturförändring på ca 30 grader - tokigt!, känns ju som rena sommarvärmen ;)

I eftermiddag väntas finfrämmande från Luleå och pappa/morfar skulle kanske komma förbi. Detta kommer bli en kanondag känner jag på mig!

Ha det gott, kram!


- 3,4!


- Träningsredskap


Någon som har en crosstrainer att låna ut?
Eller något annat bra träningsredskap?


- Testing, testing



Är det någon som har testat 'Abtronc'? Eller vet/känner någon som har/testat en? OM, hur funkar den, är den lika bra som tvshop förespråkar?!
Funkar den är jag en som genast beställer ven sådan, det är ett som är säkert!!


RSS 2.0