-Bildmaraton

Nu behöver du inte tjata mer mamma, här kommer en hel drös med bilder på lillprinsen våran! ♥











































-




Det är med idéer som med små barn.
Man tycker bäst om sina egna.

Moa Martinson















-Byracka

Visst ser vår byracka himla snäll och rar ut ? :P
Ett riktigt ögonblickskort!



Hon är inte så hemsk som hon ser ut, jag lovar!

-Utmärkelse!

Denna utmärkelse har jag fått av Sara, tack rara du!



1. Sätt loggan på din blogg

2. Länka till personen som utmärkelsen kom ifrån

3. Nominera minst 7 bloggar

4. Länka till deras bloggar

5. Lämna ett meddelande till personerna på deras blogg


Jag är för tillfället för slö för att nominera 7 st bloggar, skyller på att det är jobbigt och svårt att välja ut endast 7 stycken av alla dryga 45(!!!!) bloggar jag brukar läsa. Usch vad hemskt det känns - läser jag verkligen så jäkla många?! Tur att inte alla uppdaterar varje dag och tacka vet jag bloglovin. Slipper jag själv hålla koll på när någon uppdaterar, då gör den sidan det åt mig. Superb!


- Blodigt allvar



Nu har vår lilla dam helt plötsligt blivit stora damen. Igår tog hon klivet ut från 'barndomen' och in i 'vuxenvärlden'. Numer får vi hålla koll på golvet efter blodiga små fläckar så vi inte överraskas och trampar i något mindre trevligt.
Nu får vi också se om det kommer förbi några hanar som är kåta. Vi får även se vad hanarna vi möter på våra promenader säger, om dom verkar sugna eller om dom är helt obrydda :]

Hej
löpen, välkommen till oss!




- Tack!

Jag har fått en award av Louise, tusen tack söto!







Jag ger denna award till alla mammor! Just därför att alla mammor borde få en utmärkelse, för det fantastiska jobb vi faktiskt gör.
Är vi inte fantastiska!?

- Vilken helg!

Fredagen började tidigt. Vid halv nio hämtade jag och Harry upp Emma så drog vi till Luleå, där jag trodde vi bara skulle bli ett par timmar.. Vid lunch mötte vi upp Sandra och Marie och gick på bakfickan och åt lunch, mycket smarrigt!
Satt där nästan två timmar, sen fortsatte vi gå på stan. Det enda jag hittade var en body till Harry på rean på Lindex för 35:-.

Efter stadsrundan åkte vi på Babyproffsen där dom hade 50%. Jag fyndade en vagn, mycket lätt och smidig att fälla ihop och tar knappt någon plats. Den är bra att ha på stadsturer och när vi far upp till Galtis, tar betydligt mindre plats än den andra vagnen som vi ska ha här hemma. 

När vi satte oss i bilen såg vi att klockan hunnit bli halv fem och fick lite smått panik. Vi hade ju en tid att passa därhemma...
Så fort for vi mot Storheden, Biltema, för att inhandla lite saker till Pers bil, då den inte gick genom besiktningen :S. Sen blev det raska vägen hem! Ungefär tjugo över sex rullade vi in på uppfarten. Någon powernap som jag skulle behövt hanns aldrig med.
Det blev istället bara att samla nya krafter för att sen klockan sju gå över till Sara och André, där André fyllde år! Där blev vi bjudna på middag sen åkte vi och bowlade. Hur det gick där behöver inte nämnas ;] Tusen tack för en supertrevlig kväll, god mat och trevligt sällskap! Ett missöde men en klänning ingick också, men det är en annan femma :D



Lördag började även den tidigt. Vi packade alla skotergrejer, kläder och lunch, sen for vi och lämnade Harry hos sin farmor och farfar och Kajsa hos kusin Emil. For sen Trolltjärn och åkte skoter hela dagen. Vid lunchtid mötte vi upp en massa andra personer som också höll till där uppe. Det vart lite småkallt när vi satt där, men fort fick man upp värmen när vi började köra igen. 

Strax efter sex var vi hemma igen efter att ha hämtat upp resterande av våran familj. Duschade och gjrode oss klara  för att sen åka och köpa pizza som vi avnjöt hos Per och Emma. Jag och Emma var trötta båda två så vi somnade strax efter nio och blev väckta i samband med hemfärd :] 



Idag är det söndag - vi har hunnit plocka undan lite här hemma. Harry ligger ute i vagnen och sover, Per ligger i soffan och sover och jag, jag sitter här. Vad som händer resten av dagen får tiden visa. Hade många förslag men alla blev kapade av Per. Blir kanske bara en hemmadag, skulle vara ganska skönt!



Hejs!

- Fel, fel, fel

Det var inte alls som jag trodde...Han vägde 'bara' 9380g. Något säger mig att vågen hos mamma och pappa inte riktigt stämmer :] Han var i alla fall 71 cm lång, skrutten våran!

Här har jag inte tid att sitta, dags att ta tag i allt!


- 10 pannor?!

Alpnaeringspartyt igårkväll var mycket trevligt och mysig. Jag som först trodde vi bara skulle bli ett fåtal fick ändra mig, i slutändan blev det fullt hus, mycket trevligt!

Harry tyckte än mindre om att ligga på rygg igår på babysimmet. Kanske det beror på att han är förkyld och får ont i öronen när dom ska vara undervattnet - simläraren sa att det kunde bero på det. Eller så vill han abra inte ligga på rygg.

Ska göra oss klara för att åka på BVC för vägning och mätning, nu våger nog våran dunderklump kring 10 pannor!
Efter det blir det affärn för att inhandla ingredienser till mat som ska göras till Harry, sen hem, laga mat, vika tvätt, städa upp sen igår och ta en promenad. Middag måste också göras, någon som har något middagsförslag?

Imorgon åker jag, Harry och Emma till Luleå redan från tidig morgon. Sen ska vi slå ihop oss med Sandra och Ammy för att luncha, blir nog trevligt. Jag längtar!


                                   Harry i sin nya pyjamas



                 Levi och Harry håller hand och pussas - sötnosar!


        
     Harry och farfar                   Harry handlar

- Stolt!


Kan man vara stolt över något så lite som att backa upp släpet på infarten?!
Jag är då grymt stolt, det trodde jag aldrig om mig själv :]




Nog har Per en händig tjej allt, vad säger du om detta mamma? Det trodde du nog inte om mig ;D

- Skäms




Jag tror att jag är den enda i hela Sverige som inte sett Mamma mia än, har jag rätt? i så fall, skäms på mig! Tror banne mig jag ska slänga ner mig i soffan och slå på filmen, frågan är bara om jag lyckas hålla mig vaken filmen igenom?! Det är värt ett försök i alla fall.


Jag ljög
. Här sätter jag . för nu!

- .

Lilleman sover, Kajsa tuggar på ett av sina äckliga ben, Per är i garaget och jag sitter här. Egentligen skulle det behövas plockas lite här, men det skjuter jag fram till imorgon eller onsdag.







Två bilder från babysimmet
  
     
   Alice med sin pappa, 
   Lukas med mamma Emmeli,
   Ville med mamma Jessica och
   Harry och jag.


  
         Jag och Harry



Dags att ta tag i det här nu! Gör det bara, tänk inte efter så mycket. Jobbigt, men värt det i slutändan! 


Och där sätter jag . från mig nu.

-Fjärde

Idag när jag skulle visa Malin Harrys tredje tand, såg jag att en fjärde hade ploppat upp! Inte ens där jag trodde att nästa skulle komma! Ska dom fortsätta komma i denna raska takt, så har han snart fått alla tänder :]
Vårat lill♥!


Främmande

Älskade lilla barn, ligger i soffan bredvid mig och vilar en stund. Det är ju jobbigt att ha främmande! Ville och Jessica har varit här och hälsat på idag, mycket trevligt!


         Söta Ville
          

     Harryboy
 
                 

Ville testar bilen
                     

'ptrrptrrar'




Lunchen vart inställd idag, trist, men vi får försöka ta den till veckan istället då!


Igår såg vi Harry ta några få steg utan stöd!! Vi hjälpte han på fötter, släppte och då tog han något steg till pappa sin. Nå, än behöver han inte börja gå, men roligt att se att han ändå är lite stadigt. Han står även ett par sekunder stilla också. :]




Harry, Kajsa och Zlatan                 Jag och Kajsa pimplar
                

- Ommöblering

Nu är även denna dag över.. Vi har på morgon hunnit ha främmande av Louise och Levi. Vi möblerade om i vardagsrummet, och jag tycker det vart fint. Om inte annat var det roligt att få lite omgjort här hemma, vi har ju trots allt aldrig möblerat om sen vi flyttade in och det är drygt ett år sedan nu! :)
Sen gick vi på en promenad med pojkarna och hundarna, skönt men lite kallt..

Idag har vi också varit på första babysimmet! Det gick ganska bra, men att ligga på rygg var ingen höjdare enligt Harryboy.. Att ha vattnet över öronen var lite obehagligt, men med lite träning så ska det nog bli bra!

Dax för sängen - lunchdate imorgon!

KRAM


-Sitt!

Oj, så skönt att sitta!

Det vart inte alls en speciellt lugn eftermiddag... Jag har hunnit tvätta två maskiner + hängt dom, plocka i och ur diskmaskin, städa lite skåpar.

Även det vardagliga som byta några blöjor, prata med karln, plocka undan lite i övrigt, lagt lilleman för att sova middag och sånt.

Har även gjort mat, så nu står lasagnen färdig i ugnen, bordet är dukat och nu väntar vi bara in våran älskade far/sambo så blir det middag och sen läggdax för lilleman. Han kanske hinner lägga sig innan pappa Per kommer hem från jobbet, vi får se när han slutar jobba och behagar dyka upp! Tror inte alls det är långt bota :]

Ikväll blir det nog en film som avslutning, om jag orkar hålla ögonen öppna :]



Haha, Harry vet/förstår att han inte får röra lamellgardinerna, han åker/går dit med gåstolen flera ggr per dag och när man säger åt han och går dit och tar bort han flinar han bara, och direkt man tagit han därifån går han tillbaka och tittar mot mig och skrattar. Vårat lilla busfrö!

Ha en bra kväll!

KRAM från oss


-Bra

Svinto, är inte det en jävligt bra uppfinning?!

- Fullspäckad vecka

Puh, inkommen för en stund sen från snöskottningen. Jag var/är tacksam att det var pudersnö och inte tung kramsnö eftersom att jag fortfarande har träningsvärk från helgens skoterkörning! Jag har ont i heela överkroppen. Det visar ju bara på hur dåligt tränad jag är...
Syster kom förbi vid tio så då lät jag henne vara med Harry medan jag och Kajsa var ut och skottade. Jag frågade om vi skulle göra tvärtom, men det var hon inte sugen på! :)

Igår var vi på mammaträffen som äntligen kört igång igen efter julledigheten, så trevligt! Och så stora alla blivit :]
Nästa gång ska vi träffas på familjens hus och få göra avgjutning i gips (eller vad säger man?).
Kring fem styrde jag bilen till Luleå, plockade upp Sara och begav oss till Sandra på alpnaeringsparty. Den 21 januari är det jag som är värdinna. Det blir hudvård/hälso(?)tema och även lite smakprov på olika dippar gjorda på kryddorna därifrån, smarrigt. Kom om ni känner er sugna - medtag en balja för fötterna och två små handdukar! =]

Imorgon ska vi på första babysimmet, blir nog roligt för lilleman att få plaska tillsammans med alla andra barn! Värre är det väl för mig ;]

Torsdag ska vi ha en liten mammalunch på stan, blir nog trevligt! :]
På fredag är Per ledig, skönt!

Får se vad helgen har att erbjuda, kanske en skotertur =P
Vi ska nog träffa Per och Emma en sväng också, var alltför längesen, vi saknar ju dom!!

Fullt upp i veckan, men det tycker vi om. Speciellt när det är roliga och trevliga saker som är inbokat =)

Nu ska vi ut på promenad så Kajsa får röra lite på sig och så ska Harry få sova. Sen blir det lunch och en lugn eftermiddag.

KRAM på er


Award

Jag har fått en award av Louise!

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!




Jag skickar denna award vidare till följande:

Lina
Sandra

Jennie
Jessica
Marie

Jenny
Emmeli

Ammy

Har fler som jag skulle vilja skicka awarden till, men får bara skicka till åtta (!) . . .

- Tack

Tack Louise, än en gång! ♥

-Bilder, bilder, bilder

Bilder från igår på våran lilla prins!



  

Måste smaka på Kajsas tass
  
Även slita och dra lite...






 

 

Puss, puss
 
   
  


 

Finaste killen i världen!
 

Bilder från dagarna i husvagnen, Galtis.

  
Ute och går med morfar
  

Rida, rida, ranka, hästen heter Rexa
  

Dricker från mugg
 


Den absolut bästa som finns, vår lilla trollunge, vår solstråle, vårt ALLT!

- Passé

Jag vet inte vad jag ska skriva.. Har inget speciellt på hjärtat.


Nyår har passerat för ett par dagar sen. För oss var det väldigt lugnt och skönt uppe i husvagnen. Lite skoterkörning men var så jäkla kallt. Skidåkning i backen får vänta till nästa gång vi är upp. . .
Vi kom hem igår efter att ha varit hos mamma och pappa under helgen - såå skönt att sova i sin egen säng!!  Vi hade inte sovit hemma på en vecka. Borta bra men hemma bäst!

Harrys tredje tand har börjat komma, även den fjärde är snart här också :]
Jag som inte har trott att Harry kommer börja krypa, men har börjat tro annat nu... Vi får se vars detta slutar!

Idag har jag tagit bort julen, eller granen återstår, men den tar jag imorgon. Den är ju trots allt jobbigast att ta ner!!

Nu ska jag mysa i soffan med min kärlek.

KRAM

     

Innan jag blev mamma . . .

"Innan jag blev mamma
lagade jag och åt varm mat
Jag hade kläder utan fläckar
Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen

Innan jag blev mamma
sov jag så länge jag önskade
och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng
Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag

Innan jag blev mamma
städade jag mitt hus varje dag
Jag klev aldrig över leksaker
Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna

Innan jag blev mamma
oroade jag mig aldrig för om mina växter var giftiga
Jag tänkte aldrig på vaccinationer

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, spottats på,
tuggats på, kissats på,
ej heller blivit nypt av små fingrar

Innan jag blev mamma
hade jag fullständig kontroll över mina tankar, min kropp
Jag sov hela natten

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn
så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor
Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende
Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen
för att jag inte ville lägga ner det
Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar
när jag inte kunde stoppa smärtan
Jag visste aldrig att någonting så litet
kunde påverka mitt liv så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma

Innan jag blev mamma
visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen
Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby
Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn
Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så betydelsefull

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut för att se att allt var bra
Jag hade aldrig känt till värmen,
glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen
över att vara en mamma
Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket ...
innan jag blev mamma."







Taget av Nathalie.

RSS 2.0