- Vilka kläder?!

Inatt behövde jag inte sova själv i sängen, det var dock inte Per som låg bredvid mig, utan syster/moster Ida.
En god natts sömn kan jag väl inte skryta om att jag fick, vaknade om vartannat av Bark som verkade väldigt rastlös och inte speciellt sugen att sova =] Och då hade det inte gjort något om det hade blivit lite sovmorgon, men icket, uppstigning tidigare än vanligt.. Bara gilla läget! Då var det skönt att vi låg i sängen tjugo över nio ;P

Idag var jag och lämnade igen vårat mobila bredband. Det har inte funkat helt bra tycker vi och igår var droppen när internet slutade fungera! Tur det inträffade igår för idag var typ sista dagen på prova-på tiden som är 30 dagar. Puh, ibland ska man ha tur!
Så nu har vi inget eget internet, utan jag snor av någon annan.. För tillfället funkar det kanon, men vet av erfarenhet att det inte alltid funkar så bra :)

Efter det lunchade vi med Linda och Alice på stan, mycket trevligt! Hem kom jag inte med något, kändes ganska skönt faktiskt! I måndags däremot när jag var i Luleå med Emma och Hugo, var jag shoppingsugen, men hem kom jag med ett tre-pack kalsonger till Per och två par byxor till Harry... Det enda positiva är att det vart en billig resa!
Hunnit vara förbi Harrys farfar en sväng, där vi bland annat fick låna en scartkabel så vi ser om det är fel på våran eller om det är något annat med tvn..
Vi for även hem till Linda och Alice så barnen fick leka av sig lite, tack för idag kära ni!


Vad behöver man egentligen i klädesväg till 1½ åringar på vintern?!?!
Räcker det med en tunnare overall med typ fleece innanför, eller är det mer till våren? Vilka skor är att rekommendera, kouma? Behövs två set vinterkläder? Typ jacka o täckbyxor också?
Vad ska man ha för mössa, vantar?
Jag vill ju självklart inte att Harry ska behöva frysa i vinter...



Imorgon kommer Per hem, och SOM vi längtar!!
Tror jag ska hoppa i säng så det fortare blir torsdag, då ska det städas och göras fint! :]

KRAM

- Hjälp sökes!

Jag vill färga och klippa håret.

Vill färga håret mörkare, men inte så mörkt, typ svart, som jag hade förut. Mer en chokladbrun färg typ...
Hur jag vill klippa håret har jag dock ingen aning om.
Är det någon som har tips på en relativt lättskött frisyr som man inte alltid behöver göra så mycket åt, men som kan bli fint när man väl bestämmer sig för att fixa det? =P Sen gör det ju inget om frisyren är 'snäll' så den trollar bort mitt runda ansikte, med den enorma dubbelhakan! Eller det är ett stort + i kanten om någon kommer med ett sådant bra förslag! 

Den som ger ett sjuhelvetes bra tips belönas, med typ 7 miljoner, som den som har ett avgörande tips som tar fast rånarna med helikoptern får ;]

Enligt mig själv är det enda alternativet att sätta in löshår i luggen och göra det jämnlångt med det andra håret och ha det hängandes för ansiktet, då skulle väl inte dubbelhakan synas jämt iallafall.
Om det skulle vara snyggt?! Svar nej, det skulle se förjävligt ut!

Därför är jag i behov av HJÄLP! =]

- Vissa dagar är bättre än andra

Vars ska denna helg sluta?!
Per och Jens överlät ansvaret till mig och Hanna att bestämma var vi skulle åka med husvagnarna, men de förslag vi hade ratades stenhårt! Inte Haparanda, inte Skellefteå, inte Lycksele. Hallå, kom med något eget bra förslag!! Vad man kan bli irriterad när det aldrig blir bestämt något...

Inte nog med det, 'mottagaren' som kabeln ska in i från husvagnen till bilen glappar, så ibland funkar lysena, ibland inte. Hade en väldigt irriterande karl påväg hem från mamma och pappa igår. Att fixa en ny sån där grej är lätt ordnat, men att sätta dit den trodde han inte kan klarade av så då får vi köra med glappande lysen och hoppas på det bästa. Om vi nu inte tar 740n istället?! 
Våran k knapp på tangentbordet funkar när den vill och som grädden på moset verkar våran tv lagt av!! Eller vi hör ljudet men rutan är svart! Som att vi behöver en sådan utgift nu när vi letar barnvagn frenetiskt. Vissa dagar är bättre än andra...
Husvagnen är inte packad - jag orkar heller inte packa den just nu, för då blir det väl inte någon tripp. Lika att vänta till någon destination är bestämd. Fast det blir väl två minuter innan vi ska fara och då är jag väl nog jävla irriterad. Ni som känner mig vet hur mitt humör är ;)
Jag måste laga lunch också. Kändes jävligt besvärligt rent ut sagt.

Jag vill bara att någon ska komma och säga att allt är klart och fixat, med ALLT!

BLÄ har jag bara att säga just nu.



Harry är dock världens bästa! Det finaste som finns, vårat lilla guldkorn, våran älskling! ♥

Ett stort GRATTIS till Hanna! Måste verligen kännas skönt :]


- Skitsnack

Igårkväll när jag la mig för att sova fick jag så ont i magen, mådde illa och kändes som att jag skulle kräkas.. La mig framför tvn i hopp att jag skulle somna där, men det var ett dåligt beslut, ingen förbättring där! 
Gick då förbi Per i hagen (toaletten med andra ord), och där hände inte alltför mycket.. Men efter ett, eller var det två besök till, som gav lika lite, la jag mig i sängen och lyckligtvis somnade jag fort! Skönt!

Nu imorse när Harry bestämde sig för att det var morgon tio i sex, antar att det var efter x antal snoozningar från min sängkamrats sida, så kände jag att det inte var ok i magen, men så fort vi lev upp så gick det om. Bra, då slipper jag tänka mer på det =]

Nu är det dock bara att ta tag i dagen, byta bajsblöja, äta lite frukost och göra en tidig morgonpromenad. Skulle dock mycket hellre ligga kvar och må skönt under täcket ! ! !

Tips mottages gärna på vad vi kan hitta på idag på dagen!

Lev och må!
Kram

- Tiden går fort!


Idag har vi gått in i v27+0, v 28 med andra ord! Tiden går snabbt, bara 12 veckor kvar.. Men helst 14 veckor om jag får bestämma, men det får jag inte. Bra blir det ändå!


Idag har Harry klippt gräset med pappa sin, så duktig ;]



Det spelar väl ingen roll om man klipper gräset eller asfalten?!




Nu när det har varit snoriga tider så har lilleman lärt sig att snyta sig, hur mycket som kommer ut är en annan femma :P Det är dock inte bara i papper han snyter sig på. . .




Något annat han har börjat med om toadörren står öppen är att klättra upp på toalocket och ställer sig och ska borsta tänderna! När mamma ska hjälpa till är det dock inga glada miner!





Dags att krypa ner hos my love nu, nyduschad i en renbäddad säng, LOVELY!
Dock så sover han väl sen en timma tillbaka, men men!
Så här blir inga barn gjorda, nog för att det redan är gjort ;)

Godnatt!

- Grattis x3

Mycket har vi hunnit med denna vecka..
Bland annat stadsbesök med Emma och Hugo, främmande av Sandra och Nora, Lulebesök hos Sandra och Magnus där även jäntorna Marie och Ammy var. Där Harry hade turen att få busa med Hampus. =]

Helgen har jag och Harry tillbringat hos mamma och pappa. Blivit uppassad och fått sovmornar, inte dumt! Tack mamma! ♥ 
Vi var även och strosade i affärer (de få som finns), hälsade på släkt och såg fotboll 'oppa bojn'.
Per han har varit och jagat, men kom han hem med något? Nej. Han var dock macho och sa att det skulle bli i helgen, men tur jag känner honom och förstod att så var inte fallet ;)

Till middag idag har vi ätit köttsoppa hos svärmor och svärfar/farmor och farfar, mycket gott. Tack! =]
När vi kom hem så tog jag och putsade fönstrena utvändigt! Invändigt och mellan tar jag så småningom, men bäst att göra utvändigt innan kylan slår till ordentligt! =)



Här från Tenor vill vi skicka ett stort GRATTIS till Nicke och Linnea som fått sig en liten guldklimp till son! Förstår att ni är världens lyckligaste =]

Ett stort grattis vill vi även ge till Ella på ettårsdagen samt till hennes mor som fyller år på samma dag!

Tack för denna vecka, nu blickar vi framåt mot en ny vecka och andra äventyr =]

- Åter hemma

Snoriga familjen är vad vi är just nu... Inte så mycket att göra åt, bara gilla läget och vänta ut förkylningen. Det är ju trots allt dom tiderna nu. Inte för att det hindrar oss från saker och ting! =]

Jag är i allafall hemkommen från Björkliden - Låktatjåkko. Kom hem strax efter 22 i söndags och var lagomt trött och mör! 
Att fjällvandra var verkligen en upplevelse i sig, och jag är glad att jag tog möjligheten och genomförde det!
Men en sak är dock säker, jag ska aldrig mer fjällvandra när jag är gravid!
Jag borde redan innan tänkt igenom det en extra gång, med tanke på hur ont jag haft när jag jobbat, men det gjorde jag ju såklart inte så kroppen fick ta mycket stryk.

När jag var gravid med Harry åkte jag 18 mil på skoter höggravid, och nu har har jag fjällvandrat nästan 2 mil, även denna gång på tjocken. Varför bara göra såna här saker när man har en unge på jäsning?!
Jag kan ju inte vara från vettet! =]

Jag bjuder på bilder vid ett annat tillfälle, måste bara se till att jag får dom skickade till mig. :]


Idag vill vi göra något roligt, tips någon?!

- Halvnaken

Alla våra fönster skulle behövas putsas både in- och utvändigt. Läser du nu det, mamma?! ;]

Idag var vi då på danielphoto - stackars fotografen Justin! Harry var inte den lättaste att ha att göra med, men skulle ändå tro att han fick några bra kort på våran lilla stjärna!
Sen tog vi även gravidbilder på mig och Per, hoppas dem blir fina!
Att det var så lätt att stå halvnaken framför kameran trodde jag aldrig i min vildaste fantasi jag skulle tycka! Jag som i vanliga fall knappt vill visa mig för Per, stod nu framför en främmande kameramänniska i bara strumpbyxor! Nu är det bara att hålla ut 4-6 veckor innan vi får se vad det blev av det hela, spännande.

Främmande av Louise och Levi nu i eftermiddag/kväll har vi haft. Alltid lika trevligt! 
När dom for frågade jag Harry om han ville ha välling, och av hans uttryck att döma ville han det. Gjorde en flaska och innan jag hunnit göra den klar hade han lagt sig i soffan, gav han då flaskan och han DRACK!!! När det tog slut försökte han förgäves fortsätta suga, men inget kom. Frågade om jag skulle göra mer, vilket det verkade som att han ville. Men när den andra flaskan väl var gjord skulle den absolut inte avnjutas.  
Han har ju den senaste tiden vägrat välling, därför jag vart så paff när han slukade det =] Kanske var vällingen som gjorde att han somnade så bra ikväll? :)

Halsont(et) kom och gick. Hade ont hela dagen igår, men imorse när jag vaknade var det borta, nu återstår bara snorgheten som jag hoppas försvinner innan helgen...



Kära ni, mina tankar går till er!

- Det blir inte alltid som man tänkt sig

Oj, så skönt! Sitter i sängen med datorn, mycket behagligare än att sitta i soffan =]

Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig, det var ju tänkt att detta skulle vara Pers sista vecka hemma, men snäll som han är ställde han upp med att börja om att jobba en vecka tidigare. Nåja då sparar han en veckas extra semester. Sen att vi fått ha han hemma i 7 veckor är ju inte det fy skam! Att han dock började med em kändes lite tråkigare, därmed får vi inte se skymten av han alltför mycket, men snart är det helg igen! På onsdag får han sig dock inte så mycket sömn, för klockan 9 rullar bilen mot Luleå, och han får säga vad han vill men han SKA med! Vi kan ju inte ta familjefoton utan han.

Igår var vi på Grandagen i flera timmar. Strosade omkring med Per, Emma och Hugo samt Erik, Isa och Silas. Harry tyckte mycket om fåren, satt helt fascinerad i vagnen och tittade på dom, söthjärtat!
På vägen hem somnade han, klockan var väl strax efter två. När vi kom hem la jag mig med honom i sängen och klockan sex väcker Per oss!! Hallå! Harry brukar ju lägga sig mellan 19-20. Nåja, han fick vara vaken till halv tio innan han somnade och imorse vaknade vi strax före åtta, skönt. Så länge brukar vi inte sova...

I fredags hade vi middagsfrämmande av mamma, pappa, syster Ida, Jens och Hanna. Inbakad fläkfilé, klyftpotatis och morötteri ugn, samt bröd och sallad. Mycket gott om jag får säga det själv ;)
Sen hade vi turen att bli bjudna på mat av Hanna och Jens på lördagkvällen. Vi stannade till klockan var omkring halv två, mycket trevligt! Jag och Per kan inte minnas sist vi var vakna så länge ;]

Blä, jag har börjat få ont i halsen. Hoppas jag kan sova bort det i natt ;]
Jag hade tänkt slå på en film, men inser nu att klockan blivit rätt mycket, så det är väl dags att slå av datorn och ringa och säga godnatt till karln och sen sova. Vem vet vad morgondagen har att erbjuda?!

Godnatt på er!

- Man ska inte ropa hej...

Puh, vad dagarna springer iväg!
Med andra ord börjar Per om att jobba på drygt en vecka, efter åtta veckors ledighet. Kommer kännas tomt och jobbigt när jag blivit van att ha han hemma och dela på alla måsten. Men jag är givetvis glad att vi fått ha han hemma så pass länge! Man märker på Harry att han tycker om att ha sin pappa hemma, han har verkligen blivit pappas pojke!

Och på tal om Harry så har han nu fått ännu fler tänder! Det är dock svårt att titta i hans mun när han bara vill bitas då, men vad vi har sett så är det då minst 2 som dykt upp och fler är på G, med tanke på hans svullna tandkött. Snart har han hela munnen full, gullbarnet vårt!

I lördags var vi i alla fall på våra vänners söners dop, åh, så gudomligt söt han var! Eller är rättare sagt =]
En riktig guldklimp!

Annars flyter dagarna på. Idag var vi och badade på badhuset, men eftersom att Harry numer tycker det är lite obehagligt att bada så var det inte bara utan gråt idag, speciellt inte i duschen efteråt när mamma skulle tvätta håret hans ;]

På en vecka ska vi äntligendanielphoto och ta en massa fina bilder. Det var ju trots allt ett år sedan Harry döptes och fick presentkortet där. Nåja, bättre sent än aldrig!

Nästa helg ska jag gör något jag aldrig gjort förr, nämligen fjällvandra! Ska upp till Björkliden och se naturen, kommer nog bli roligt och säkerligen jobbigt. =] 
Lite jobbigt att gå med denna mage, men tur det inte är mitt i sommaren. Jag får väl gå i min takt och stanna när det behövs... Kommer i alla fall att bli en upplevelse i sig!
Skulle dock behöva införskaffa mig ett par ordentliga 'vandrar'byxor, som man kan ha både på promenader och ute i skog och mark. Har velat ha det länge men nu kanske det är ett tillfälle att slå till?! Känns dock lite onödigt att köpa nu när jag ändå bara blir större, svårt att köpa rätt storlek som ska passa även efter den lill* kommit ut.

Imorgon ska vi traska till Linda och Alice och socialisera oss lite. Per ska iväg och jaga så vi hoppas han kommer hem med något gott!
Efter det ska vi och titta på ett hus, spännande. Man ska titta på flera innan man slår till, visst?! =]



- Förhoppningsvis går detta vägen!
Hur vi löser det sen är en annan femma, vi sitter ju inte i sjön vilket känns bra!

Man ska inte ropa hej! innan man är över bron.


RSS 2.0