Ny vecka, nya tag

Dagarna rusar förbi i rasande fart! Var ett par dagar sen sist, men mig kvittar det. Det har funnits annat som jag fördrivit dagarna med så som främmande, besökt folk, jobbat, myst, julpyntat, middag på restaurang med mamma/mormor, och pappa/morfar, tusen tack! Även andra trevliga saker.
Det jag missat som jag gärna velat gå på var skyltsöndagen. Tyvärr hade jag ingen att gå med, kändes trist att gå själv så jag la mig istället och vilade. Välbehövligt..

Precis sett Wallander, visade sig dock att jag redan sett den, typiskt. Nu blir det sängen, imorgon är en ny dag, måndag, första dagen på en ny vecka, känns för tillfället både bra och dåligt..
Mammaträff imorgon i alla fall, blir nog trevligt!

Sov gott. KRAM

Dan före dan

Vilken dag, i positiv bemärkelse då förstås!
Dagen började med sexmånaders läkarebesöket på bvc. Harry börjar verkligen vara stora killen nu, 8625 tung och 68 lång!

Sen kom Louise och hennes lilla älskling hit, hon lämnade Levi och Nasti och for sen iväg och gjorde prov. Sen har dom förgyllt hela våran dag med att umgås, mysa och surra med oss. Ptjaa.. promenaden vi skulle gå på blev av tillslut. Efter många om och men fick båda pojkarna ligga i samma vagn, men det gick som handen i handsken. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen :]

När Per kom hem och vi hade ätit middag och myst på en stund, gick vi över till Harrys kusin, som har köpt sig en liten valp. Jag och raser är ingen bra kombination men jag chansar med en vild gissning på att det kanske var en jack russel? Grymt liten och grymt söt var han allt - lilltrollet!

Ska nog gå och göra mig klar för sängen, imorgon måste vi vakna till klockan, då är det Luleå som gäller för hela slanten! Jag är övertygad om att det blir en trevlig dag, full med skratt och surr, med Malin, Louise och så pojkarna förstås!

Eva - Det är klart du får komma förbi kring juletid, vi längtar efter dig mycket!! Mycket har hänt sen sist! Stina har fått sig en liten Eric, så himla söt och såå liten!! Hoppas du har det bra i Umeå! KRAM från oss!


Idag..

är ingen vanlig dag, idag är det Harrys halvårsdag, hurra, hurra, HURRA!
Jag förstår inte vars tiden springer iväg. . . Tyckte det var nyss vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar och nu står vi här med en underbar liten son på sex månader!!
Han är det finaste och bästa som vi någonsin skådat, såklart!  ♥
Som vi älskar dig, vårt lilla hjärta.



.-..-.-..-.

Jag säger då bara det, Eric är så fruktansvärt söt!! Så himla liten och välskapt liten kille. Att Harry varit så liten förstår jag inte.. Viktskillnaden mellan dom var stor. Håller man i Eric känns det så fjäderlätt och Harry känns som en klump. Våran lilla godbit :]

Dagen idag

Per och Kajsa har farit ut i skogen. Jag och lillprinsen väntar på att Louise och Levi ska komma och göra oss sällskap.
Idag är det vitt på backen, härligt! Kanske att vi kan fånga våra skönheter på några fina vinterbilder idag?! Det tror jag nog.

Om jag skulle ha gått och stöka undan lite här, ser ut som ett bombnedslag sen igår när Per satte upp lamellgardinerna i vardagsrummet.
Duscha måste jag också göra, men det kanske blir när Louise väl infunnit sig, jag är inte så snabb av mig :D


En bebis ...

"En bebis kommer göra kärleken starkare, dagarna kortare,
nätterna längre, plånboken mindre, hemmet gladare, kläderna sjaskigare,
det förgågna bortglömt
och framtiden värd att leva för"  ♥


Don Herold


-8

Nu är torsdagen kommen, vi är uppstigna för en stund sedan. Harry har ätit gröt, Kajsa äter sina kulor och jag väntar på att få gå på morgonpromenaden..

Idag kommer älskade mamma/mormor hit och förhoppningsvis också älskade pappa/morfar också, vad vi längtar!
Tills dess ska vi roa oss med promenad, bus, mys och annat smått och gott. Betala räkningar ska vi också göra, men det behöver vi inte nämna så högt.

Snart har hela familjen helg, underbart!

- Onsdag

Halva veckan har passerat, i alla fall halva arbetsveckan. Per jobbar bara en dag till, ledig fredag + att han är ledig på måndag, skönt. Fyradagars helg, inte illa! Rentav lyx!

Igår var jag och Harry för första gången på Familjens Hus med Caroline och underbart söta My! Har även idag varit där, fast då med några av alla Källbomammor och deras söta charmtroll ;]

Stina ringde när jag var där och frågade om jag var på stan, hon var nämligen där med Danne och deras underbart söta lilla älskling Eric! Åh, han var så gudomligt vacker och så himla liten!! Harry blev ju enorm i hans sällskap :) Fast det är klart, skiljer ju nästan sex månader och typ 5 kg, så det säger väl allt..

Nu ikväll har jag äntligen sålt vagnen, så skönt att ha det ur världen. Nu kan jag kanske snart börja inreda Harrys framtida rum lite grann. Så det i alla fall ser ut som ett rum och inte som ett förråd!

Skulle egentligen till Sandra ikväll på alpnaeringspartaj, men paret som köpte vagnen kom så sent så jag hade inte varit i Luleå förrän vid åtta och då skulle jag i princip måsta vända.. Jag får komma nästa gång!

Pojkarna mina ligger och sover, jag ska nog ta och göra dom sällskap snart. Dock skönt att få vara själv en stund såhär på kvällskvisten.

Träff

Är nyss hemkommen från vårdcentralen där vi hade den första mammaträffen. Spännvidden var stor mellan barnen, Harry var både störst och äldst med sina snart 6 månader medan lilla A bara var 1 månad. Jag förstår inte att Harry någon gång varit så liten! Vi var 5 mammor med våra barn, 3 killar och 2 tjejer. Får se om det kommer någon fler nästa måndag.. 
Söta som socker var dom allihop såklart!
Harry han somnade i bilen, innan jag ens hann börja backa och sover fortfarande. Får se hur länge han behagar att sova i bilbarnstolen, inte alltför länge skulle jag tro!

Igår var sötmalin här och hälsade på, trevligt som vanligt! Hon gjorde förövrigt en blogg, men som inte verkar fungera just nu... Får be henne titta på den och se vad som är galet.

Tror att jag ska försöka ta tag i hemmet nu. Behövs verkligen. Känns bara så jobbigt att städa - som vanligt!
Nåja, lika att få det gjort så kvällen är fri från sådant trist, så jag istället kan ligga i soffan och mysa med Per :]

Städa var det!


Tiden står aldrig still

Dagarna bara rusar förbi! Idag är det lördag, redan! Det betyder söndag imorgon, och sen måndag och då jobbar Per igen. Tur jag har en fullspäckad vecka, då går den fort. Dock skönt att han jobbar fm till veckan. Då hinner vi ju träffa varandra ett par timmar om kvällarna =]

Har hunnit vara i Luleå hos Sandra i torsdags, och igår kom hon och Magnus hit och åt grekisk pyttipanna, sen for vi och bowlade. Hur det gick där behöver ju inte nämnas, kom inte sist dock ;]
Idag har jag faktiskt jobbat, men det var en skön jobbdag - var på marknad i Koler med 4 pensionärer, kul att få följa på något sådant, istället för att vara på 'huset'.

Sitter här hemma och väntar på att mina killar ska komma hem och även lilltjejen våran :]
Undra om det var dom jag precis hörde här utanför?  Kanske inte..

Ikväll blir det nog gänghäng med P och E, se lite stjärnor på is och ha en lugn kväll!

Soffläge nu!

Grattis

Grattis älskade lilla Levi på 6-månadersdagen!
Många busiga pussar och kramar från oss

?!

Övre Soppero hade köldrekord nu inatt för denna höst/vinter (?!) -24.1 grader, Brr! Tur jag inte är bosatt där..

Jag ser

det snöar, jag ser det snöar!

Kvällsnovell

Vilken novell det blev. En eloge till den som orkar läsa hela! Det skulle inte jag ;]
Nu är den gjord i alla fall, så ingen kan klaga!

Sängen nu, imorgon har vi mammaträff, blir nog trevlig som vanligt!

Godnatt.
KRAM

Förlossningsberättelse

Lördag 17e maj passerade (bf), jag hade lite fjantiga förvärkar som medförde att jag sov dåligt ett par nätter.

18 maj åkte jag in för en koll, trodde att vattnet gått men så var det inte. Jag fick ligga i ctg och det visade sig att jag var öppen 1½ cm. Barnmorskan på förlossningen trodde det skulle bli bebis på natten/morgonen och frågade om vi ville ha ett rum på patienthotellet, vilket vi avböjde, vi tyckte det skulle kännas skönt att få vara på hemmaplan..

Natten kom och gick, sov dåligt även denna natt och kände att jag ville ha en sovdos så jag skulle få sova ordentligt en natt så jag skulle orka med när det var dags att föda! Ringde förlossningen - denna gång för att höra om sovdosen. Jag pratade med en läkare som sa; självklart ska du få en sovdos, men kom in så får vi kolla så du inte ska föda istället! Det gjorde mig inte mindre nervös direkt!

Åkte återigen in till sunderbyn, fick åter ligga i ctg men det visade knappt nå sammandragningar. Åkte hem, lycklig i hågen med en påse piller.

Vilken natt jag fick av dem, det var gudomligt!!


Onsdagen 21 maj kom och jag tyckte att det var blött i de nedre regionerna och var nu säker på att det var vattnet som gått. Ringde förlossningen -igen, och dom tyckte jag skulle ta kontakt med spec.mödra här i Piteå för en koll. Sagt och gjort, jag fick komma in i princip direkt och där konstaterades det att det var vattenavgång, genom att lukta på bindan jag hade haft på mig! Usch, kändes jävligt mysko, men ack vilket luktsinne dom måste ha! Stackars barnmorskor!


Barnmorskan vi hade den dagen sa att hon inte trodde vi skulle återkomma dagen efter, men bokade för säkerhetsskull en tid till oss.

Vi kom på den, torsdag 22 maj, och även på fredagen. Dom trodde omöjligt att vi skulle dyka upp på fredagen, men det gjorde vi allt.

Vi insåg då att det var en envis liten buse som befann sig inom mig.

På fredagens kontroll ringdes det till sunderbyn och bokades tid för igångsättning följande dag, alltså lördagen den 24 maj. Men de fortsatte tro att vi inte skulle behöva bli igångsatt.

Tji fick dom allihopa!


Lördagmorgon kom, vi packade allt i bilen och begav oss återigen och för sista gången till sunderbyn.

Väl framme fick vi ett rum, blev kopplat till datorn och nål sattes in, fick byta kläder och sånt.

Strax efter kl 08.00 fick jag värkstimulerande dropp och ganska snabbt efter det började värkarna komma igång. Det satte sig i ryggen så jag varken kunde, stå, sitta eller ligga. Bm sänkte då dosen men det fortsatte. Fick då börja med lustgasen som jag inte tyckte hjälpte så mycket då.. Tillslut där vid 11-12 fick jag EDA. Från början hjälpte den inte alls, så dom trodde att narkosläkaren satt den fel, han kallades tillbaka och det konstaterades att den satt rätt, så dom skulle bara öka dosen, vilket gjorde att jag kom till himlen! Fast det är klart värkarna kändes ändå, åtminstone lite.

Förutom CTG (heter det så även när man ska förlösas?) så satte dom in elektroder på bejsan för att följa hjärtljuden och mäta sammandragningarna för det verkade tjorva det som satt på magen (men ont gjorde det där jäkla bandet).

Använde mig av lustgasen som var min bästa vän! Vilken fylla det vart! Stackars barnmorskor och undersköterskor och alla på förlossningen, vad dom ska få höra mycket skitsnack!


EDA:n hade tagit så pass 'bra' att jag knappt kände något och kunde därför sova från ungefär 14 till strax efter 17, med undantag för att Per påminde mig om att jag inte hade värkar i samband med att lustgasen åkte mot munnen. I sömnen tog jag lustgasen titt som tätt, knappt att jag visste om det. Tog den även fast jag inte kände några värkar, vilket Per flera gånger fick påminna mig om. Typiskt, jag som verkligen fastnade för lustgasen!!

Strax efter 17, efter att jag legat och småkrystat en stund, kom ett gäng barnmorskor, undersköterskor och läkare in. De tyckte att händelseförloppet var lite väl segdraget, så det beslutades om att de skulle använda sugklocka.

Den sattes på och så var det dags att krysta när nästa krystvärk kom. En barnmorska/undersköterska, eller vad det var, hängde på min mage medan läkaren skulle dra samtidigt som jag krystade. Några direkta krystvärkar kände jag inte av, men jag krystade när jag trodde att det kom en. Efter några krystningar kom vårat lilla barn äntligen ut!

De la vårt barn på min mage och jag hann knappt lägga handen på lillen innan en undersköterska utbrister; Navelsträngen är av!!

Det vart genast full rulle i rummet. Det började med att de var inne i samma rum som där jag låg och försökte hjälpa barnet på traven, sen far dom iväg till BarnIVA, och stackars Per som fick blöta ögon från det han kom fick det ännu jobbigare när dom drog iväg. Jag schasade iväg honom för det verkade som att personalen glömt bort honom, men när jag öppnade käften och sa att han måste följa med var dom så villiga att följa honom.

Hos mig stannade en barnmorska och började trixa med moderkakan, som ganska snabbt kom ut. Läkaren kom in efter en stund och meddelade att det var hyfsat bra med barnet men behövde lite hjälp på traven.

Först då fick jag veta att det var en son vi just hade fått! Lyckan var enorm, men samtidigt fanns rädslan där, eftersom att jag inte visste hur det låg till med honom. Efter en stund kommer Per in till mig och först då ser jag hur rödgråten han är och jag trodde det värsta hade hänt. Men jag fick höra att det var rätt så bra och det var den finaste lilla människa som vi precis hade fått. Jag ville att Per skulle gå tillbaka till vår lille son och finnas hos honom istället för hos mig, tyckte han behövde någon vid sin sida, och inte jag.


Jag vart i stort sett lämnad på rummet ca 1 timma innan det äntligen kom in någon från personalen som meddelade att jag skulle behöva sys, men eftersom att det satt så långt inne i slidväggen så skulle jag upp på operation.

Strax efter 19 rullades jag iväg på OP, och vaknade upp kring 21. Jag ville inget hellre än att åka till mina älsklingar - speciellt ville jag träffa våran nya lille familjemedlem. Tyvärr fick jag ligga kvar till strax efter 22 när äntligen Per och en från bb kom och hämtade mig. Det första jag frågade var självklart hur det var med vår lilleman. Han mådde bra efter omständigheterna, men var lite slö. Jag fick då veta att han behövde sond den första tiden också, innan amningen kom igång, eftersom att han var så tagen och inte hade samma ork som andra bebisar som föds 'normalt', så därför fick han hjälp med maten, Lillplutten.
Jag kördes direkt till BarnIVA där han låg och ÄNTLIGEN fick jag se och känna på våran son och ha honom liggandes på bröstet för första gången!! Det var helt fantastiskt!

Efter tolv tyckte personalen att vi behövde få sova, vilket vi inte alls höll med om, men insåg ganska snabbt att vi var rätt trötta och ville upp tidigt dagen efter för att tillbringa all vaken tid med vår guldklimp. Tyvärr fick vi ett rum på bb medan vår älskade skatt fick ligga inne på BIVA. Det var inte alls roligt att första natten som mamma och pappa, inte få dela den med vårt barn!


Dagen efter han kom, 25 maj, fick lilleman blod för att han var så tagen och så fick han även en antibiotikakur som han skulle ta i 10 dagar! Det var ju inte så vi trodde vi skulle få spendera våra första dagar tillsammans. Men tillslut vart det bestämt att han skulle få antibiotikakuren i 7 dagar och hade vi bott närmare Sunderbyn hade vi fått åka hem mellan doserna, men eftersom han skulle ha kuren 2 gånger per dag så skulle vi få varken sömn eller någon rutin om vi skulle åka hem mellan varje dos. Så vi fick ett rum på hotellet där vi fick tillbringa de sista dagarna. Trångt var bara förnamnet, vagnen fick stå i duschen för att man överhuvudtaget skulle ta sig någonstans.

Allt för vår älskade!


Tur att vi hade släkt och vänner som kom och hälsade på oss så dagarna gick lite snabbare, så vi hade annat att tänka på än den där hemska sjukhusmiljön.

Tummen ned för bb-personalen som jobbade då tyvärr. Jag var inskriven på bb, men vår son på BIVA, det är väl klart att jag försöker tillbringa så mycket vaken tid som möjligt där och inte i rummet på bb. Tycker då att i alla fall någon från personalen kunde komma och säga hej och presentera sig. Jag såg knappt skymten av dem, tråkigt nog. Jag kanske behövde prata med någon eller bara en värmande hand, men tyvärr.

Tur att personalen på BIVA var goa och presenterade sig direkt det var skiftbyte, och frågade hur det var. En enkel fråga kan göra så mycket.


Efter en vecka kom tillslut den dagen som alla ser fram emot, den dagen vi äntligen skulle få åka hem! Lördagen den 31 maj fick vi ta hem vårt älskade barn för första gången. Vilken enorm lycka!

Jag gick 1 vecka över tiden, inget jag tyckte var så farligt, när jag ändå mådde så pass bra som jag gjorde!


Efter en lång väntan....så föddes du äntligen lördagen den 24 maj 2008

3304gram och 50 cm lång och såklart världens finaste lilla pojke!


Tack till all berörd personal på förlossningen/BIVA!




                                                 Jag mitt i en värk!


                 Harry på bröstet för första riktiga gången, LYCKA!


                                      Harry dagen efter födseln


                                               Harry hos pappa


                                                Älskade barn


Kvällsmys med pappa





Och mamma som trodde jag hade blivit avskräckt att föda fler barn, men jag längtar till nästa gång och ser fram emot att föda fram ett nytt liv till världen! Det är det mest fantastiska man kan göra!


Tjat och gnat

Herregud vad det var mycket tjat om en förlossningsberättelse! Ni ska veta att jag knåpar på den, men minnet sviker dessvärre. Jag skriver lite, går fram och tillbaka till Harry för att få honom att somna, och så ser jag till att inte Kajsa gör nå hyss. Så ha tålamod, det kommer en vacker dag!


Grattis!

Ett stort grattis till Stina och Daniel som fick en son idag!
Jag som trodde och ville att det skulle bli en tjej, så Harry och alla andra källbograbbar har nån tjeja att slåss om ;]
Men det är klart det var bra med en pojke, ännu en kompis att leka med och snart har vi fått ihop till ett helt fotbollslag!
9 killar nu, vem vet hur många fler det blir? :P
Grattis än en gång!



Idag har farmor och farfar varit barnvakt till Harry, medan jag har jobbat(!). Det hade såklart gått jättebra, tur vi har en snäll kille!
Per hann jag träffa en snabbis när jag kom till svärmor o svärfar, blev bjuden på middag där, inte illa efter en hel arbetsdag. Tack så mycket!
Lilleman somnade när vi gick hem och sover än, skulle tro att han vaknar snart. Då ska vi busa och mysa till han ska sova för natten! Har saknat han som en tok idag, och bättre blev det inte när Louise kom och hälsade på, på jobbet med hennes skönhet!

Och tusen tack till Sara som har varit hundvakt till Kajsa, hon var så snäll och tog henne redan igår. Tack!

Tack är allt jag har att säga för nu!
KRAM

Farsdag



Världens bästa pappa!

-:-

Nu har även jag hamnat i bloggträsket.. Efter mycket tjat och gnat från nära och kära har min kära vän Louise fått göra en header åt mig. Tack snälla du!

RSS 2.0