- Slempropp?!

Ni som läser min blogg och har barn...
Gick eran slempropp för er? Hur var den och hur såg den ut?! 



- Jul i vårt hus

Härliga lördag!
Började med att vakna till ljudet av vår son som ropade mamma, mamma, mamma! Vem blir inte på strålande humör när man hör sitt barn ropa glatt efter en på morgon?!

Efter vi ätit frukost och busat en stund klädde vi på oss och tog en promenad till Harrys farmor och farfar. Jag vilade på kökssoffan medan Harry höll igång med farfar =]

Efter en stund kom jag på att mamma och mormor skulle komma förbi, så vi klädde på oss och traskade hem. Harry slocknade efter bara ett par steg, trött kille!
Mormor blev dock moster Anna istället vilket inte Harry hade något emot =]

När Per kom hem fick han plocka ner julpyntet från vinden så började mamma pynta här hemma medan jag hoppade i duschen. Det kallar jag bra arbetsfördelning! ;]

När vi skulle hänga upp (ja, vi, jag hjälpte faktiskt till lite) stjärnan i Harrys rum insåg vi att jag inte hade någon sladd att hänga stjärnan i, så vi tänkte fara till coop och införskaffa det, och samtidigt handla lite nödvändigheter eftersom att kylen ekade tomt.
Vi kom då på vi skulle ut och äta, eftersom jag inte alls kände mig sugen på att laga någon middag eftersom att klockan hade hunnit bli så pass mycket. Sagt och gjort, vi for och åt på Golden Dragon. Mycket gott och myisgt var det! Harry var dock inte på sitt bästa humör innan han fick i sig lite mat, sen vart han så nöjd. På en mätt mage sitter ett glatt huvud!

Åkte och handlade efter det och for sen hem och pyntade färdigt. Så nu är det färdigpyntat och mysigt här! Vi var dom enda som inte hade pyntat på vårat lilla område. Men nu är vi en i gänget :P
Bjuder eventuellt på lite julbilder imorgon om jag orkar ta några kort...

Ikväll har jag och Per bara haft en myskväll i soffan, skönt och behövligt! Har ont i kroppen i eftermmiddag/kväll, så soffhäng var det enda jag mäktade med ikväll.
Snart dags att möta John Blund och invänta morgondagen som innefattar första advent och skyltsöndag. Mys på hög nivå!
Blir första gången jag är på skyltsöndag någon annanstans än i älvsbyn, så det kommer väl vara lika spännande för mig som för Harry ;P



Idag har vi förresten fått hämta våran nya barnvagn, som ska invigas utomhus för första gången imorgon, än är den bara provkörd inomhus. Harry verkar stortrivas i den, han vill då bara upp och ner i den!  


Ska krypa ner bredvid karln igen till han tycker vi ska dra oss vidare till sängen.


Kärlek till alla mina nära och kära! ♥

- Blå sak


Skrev nyss ett inlägg, men eftersom jag varit inne så länge på blogg.se och glömt kopiera texten som jag alltid gör innan jag ska publicera den, för att kunna klistra in den ifall något skulle inträffa, så blev jag 'utkastad' från sidan och därmed uteblev det inlägget.

Sånt är livet, sånt är livet.


Tack alla inblandade för denna dag, blev trots allt bra vilket jag tvivlade på imorse när jag vaknade =]

Efter att den lilla herren i huset skrikit en halvtimma när vi kom hem ikväll och inget hjälpte mot det, när jag samtidigt kände att min mage inte samarbetade som jag ville så kände jag för att säga upp mig som mamma, och det med basta!
Tur är väl det att ett leende kan göra en mamma så glad och varm i hjärtat!!

Han är självklart mitt älskade ♥, men ibland blir man bara skogstokig. Vilket vi alla har rätt att känna någon gång!



Innan jag ska hoppa i säng ska jag pilla på min nya blåa sak. Kul!

Natti!


- Ny lärdom

När vi var på bvc igår fick jag lära mig något nytt.
Eftersom att Harry har det besvärligt med bajseriet ville jag ha lite tips på hur vi ska underlätta för han. Hon frågade då bland annat vilken frukt han åt och så. När jag nämnde banan sa hon något som jag inte visste om. Ska man ge banan till någon man vill ha laxerande effekt på, ska man ge när bananen är brun/svart och inte grön/gul. Då är den mer stoppande för magen.
Hade jag ingen som helst aning om, hade ni?!



Något som gör mig arg är när man är på tex bvc och bvcsköterskan tittar på sin klocka stup i ett när man sitter en meter ifrån. Känns inte som att dom har tid för en.
Jag kan då tycka att dom ska ha tider så vi som föräldrar hinner ta upp saker och ting som vi funderar/oroar oss över. Dom har väl typ 10 minuter på sig per barn, och ska dom hinna väga, mäta, ge vaccin och så vidare tycker jag att några fjuttiga minuter är för lite! Nä, se till tiden räcker till så vi som föräldrar inte känner oss överkörda! Gå inte ut och ta nästa barn innan vi hunnit gå därifrån, skärpning tack!

Jag orkar inte ens ta upp saker som jag egentligen vill just för den anledningen att våran bvcsköterska inte verkar bry sig. Frågar inte om jag har några frågor eller något jag funderar över, utan låter det vara frågetecken i mitt huvud istället.  

Är det bara jag som uppfattar våran bvcsköterska på det sättet eller har ni det likadant med eran?

- 1½ år

Idag blir Harry 1½ år!

Tyckte det var nyss vi åkte in på förlossningen för igångsättning, men tiden går och vi med den. Det är då ett som är säkert!

Tänk, för 1½ år sedan fick vi se vår son för första gången!
Underbara, älskade lillkille, som snart blir storebror!


Vi började i alla fall med att fira denna dag med att vakna till klockan. Sen drog vi på BVC, där vi kom fram till att han numer är 83 cm lång och 12 430 gram tung! Inte undra på att han är tung att bära på ;-)




Var även hos Ann-Charlotte på MVC i samma veva och kollade hur allt stog till med mig och lilln.
Hb ligger numer på 124, och jag kan minska ner till 1 järntablett/dag - Jippi!!
Vikten hade ökat lite, men inte alls lika mycket som med Harry. Har gått upp 13 kg denna gång, vilken baggis :P
Sf-måttet visade 36 och ♥-ljuden låg på 156 slag/minut.


- Skärpning!




Från det ena till det andra...
Det är långt ifrån alla som gissat på vår andra ögonstens ankomst!
Dåligt, skärpning tack!





Så, seså! Scrolla ner till inlägget med namnet När, Var, Hur?! och ge din gissning!
Det är inte så svårt att skicka en kommentar, tryck bara på kommentarer här nedanför och skriv ditt namn och din gissning. Skicka sedan iväg det. Lät väl inte så svårt?!


- Julklappstips??

Är det någon som har tips på vad vi kan ge mamma/pappa och svärmor/svärfar i julklapp?!
Per sa att vi inte skulle ge något, men det är väl klart jag vill att dom ska få något.. Jag vill på något sätt visa vår uppskattning för att dom alltid ställer upp för oss!

En almanacka fick dom förra året. En fotobok hade varit en bra grej tyckte jag, men jag testade som sagt att göra en. Och drygt 500:- skulle EN kosta. Med min ekonomi tycker jag det var för dyrt.. Tyvärr!


Så snälla, hjälp mig med några bra tips, om ni har några vill säga!


Roliga, som smarta, praktiska, opraktiska, tokiga, mjuka, hårda, upplevelse.. Ptjaa, kom med vilket julklappstips som helst!



Mamma - Jag vet vad du kommer skriva nu, besvära dig inte! ;] Klart jag vill ge er något!

- Underbar helg

En riktig familjehelg har vi haft i helgen!

Fredagkväll var vi hos svärmor och svärfar där Harry inte bara åt en bulla ;P
Lördag åkte vi iväg till badhuset i Öjebyn, jag stannade dock uppe på kanten och agerade fotograf. Det första Harry gjorde när hans tår nuddade vattnet var att skrika, vilket han fortsatte med ett tag. Det var ingen höjdpunkt att vara i bassängen enligt honom.. 
De andra föräldrarna som var där tittade ganska mycket, man kan ju undra vad dom tänkte..?! Tur hans pappa har tålamod och lyckades övervinna rädslan Harry hade, så efter en stund vart han glad och åkte rutschkana och skrattade. Mitt tålamod hade trytit lika snabbt som han började skrika om det var jag som badade med han..
När vi skulle upp ville han bara stå vid den stora bassängen och titta när dom större barnen hoppade från de höga höjderna =]

Efter badet gick vi runt på kyrkmarknaden, kom inte hem med ett smack! Fanns inget som tilltalade oss, men det är ändå mysigt att gå och strosa på sådana 'tillställningar'. Medan Per tog bilen hem, så traskade jag hem med hund och barn, skönt var det när det för en gång skull inte regnade =]

När vi kom hem så hämtade jag Jens och Hanna och dom var här hela eftermiddagen/kvällen och socialiserade sig med oss! Sara och André kom också förbi på kvällen och hängde gäng.


Idag tog vi det lugnt fram till dess att vi kom på att vi skulle fara på Nimbys värld och leka/busa av oss. Det var första gången vi for dit och definitivt inte sista! Synd att jag är höggravid bara, hade varit kul att krypa omkring, studsa på de stora studsbollarna, åka rutschana och allt man kunde göra där! Bli barn på nytt helt enkelt :]

Träffade även Sandra där. Första gången jag träffat henne IRL. :] Tyckte först att jag såg henne, men jag ville inte stå och glo så då var det kul att hon kom fram och sa hej!


Nu blev det här verkligen ett sånt där inlägg där man skriver idag gjorde vi si och igår gjorde vi så.. Bla, bla bla. Men skitsamma, nu är det skrivet och jag ids inte skriva om så läs eller ej, gör som ni vill! =)


En underbar helg med min underbara lilla familj som snart blir lite större! Igår var det 1 månad till bf, tänk vad tiden har gått fort!! Snart har vi två guldklimpar att rå om och älska, underbart!


Dags för soffhäng med karln och titta klart på Vem kan slå Filip och Fredrik? Heja David!

- Resultatet av gårdagen

Såhär såg det alltså ut igår när vi bakade...

Den stora degbiten åt han upp innan han tyckte att det var dags att hjälpa mamma. Att han inte fick ont i magen tycker jag var konstigt. Men han är väl lik sin mor, kan äta massor med pepparkaksdeg utan att få magont. Eller lik moster Ida kanske, hon är betydligt 'duktigare' än jag på att äta degen! :]








    



   









På eftermiddagen fick vi besök av Linda & Alice, Jessica & Ville och Hannah & Ella.
Det var väl ungefär det här som Alice och Ville roade sig med;
=]









Gårdagen blev en dag utan vila för mig och full rulle från morgon till kväll. Vilket resulterade i mycket smärta på kvällskvisten.
Idag blir/är det en lugn dag så jag ska gå och passa på att joina john blund i hans värld medan lilleman gör detsamma. Sen ska vi hänga tvätt och vänta på att mannen i huset ska komma hem och då har vi helg, underbart!


- Pepparkaksbak

Nu ska vi slå igång lite julmusik och baka pepparkakor,
blir intressant att se hur Harry kommer bära sig åt =]

Återkommer sen med bilder!


- När, Vad, Hur?

Ja, kära ni. Nu är det min tur att fråga När, Vad, Hur!

Många bloggar som jag följer har frågat sina läsare om när dom tror att den lill* anländer, vad det är för kön, vikt och längd. Så nu tyckte jag att det var min tur.

Så låt höra!
När tror Du den lill* behagar se världens ljus för första gången? Är beräknad 21/12.
Vad tror Du att det är för kön, flicka eller pojke?
Hur stor tror Du att barnet är, längd och vikt?

Nu vill jag att alla som läser svarar på detta, skulle vara kul att höra vad ni tror!
Ni kan dock försöka bortse från bristningar, för mycket fett, celluliter och dyl.. men det är tyvärr såhär livet ser ut just nu!

Dom där bristningarna är från Harrys tid i magen, jag har än så länge inte fått några under den här graviditeten, inte som jag har märkt av iallafall.





- Eric 1 år

Harry skickar en födelsedagskram till sin polare Eric som idag blir 1 år!
Ett stort grattis från oss, hoppas du får en kanondag!

GRATTIS!


- Bildbomd

Det har varit bildtomt här på sistone, så här bjuder jag på lite bilder.
Bilderna hamnade lite i oordning, vilket jag inte orkar ta tag i. Bilderna kommer också i fel ordning, dvs att dom inte är tagna i den ordning dom är. Men det är bagateller! =]


Ute i snön hos mormor och morfar





Åker bob/snow racer för första gången, roligt!!






Här har man hittat maränger och hackad daim som blev kvar från lördagsvällens marängscwisch (?!)


Sparkar boll in i målet som morfar fixat







Såhär ledsen blir han när han inte får vara i bilen längre




Och såhär glad är han när han får vara där!






Att stå på bilen är roligt och spännande!




Hjälpa pappa lite...






Kusin Lina med hennes lilla skönhet Wilma






Harrys hår som numera inte är på huvudet. Det var inte lite!







- Ett år sedan

Igår var det ett år sedan jag började blogga, tiden har gått fort.
Minns dagen som om den var igår...


- Hundvakt?!





Ingen som känner att han/hon vill vara hundvakt lördag-söndag? =]




- Snälla människor finns!

Nog finns det snälla människor här i världen!!

Efterlyste ju igår lite festligare kläder till en graviding, och en som svarade och hade kläder var Malla. Hon hade lite jag kunde få titta på. Hur snällt är inte det?! Jag har ju aldrig ens träffat människan, bara pratat med henne genom bloggarna, och hon kan tänka sig att låna ut kläder till mig. Det gör en glad och värmer i hjärtat!

Tusen tack snälla du!


- Någon vänlig själ?!

Inte är det någon av er som läser min blogg som har, eller vet av, några partykläder som klär en graviding?! Alternativt några mammakläder som är lite festligare?
Jag ska nämligen på 50-årsfest nästa helg och det skulle vara roligt att ta på sig något annat än det jag har för jämnan! Känns också onödigt att köpa party-mammakläder när det bara är två månader kvar! Det är ju inte varje helg man är på fest :]

Så vet du av att du har något festligt liggandes i någon påse, garderob, garaget eller liknande, snälla, låna då ut det till mig!! Enda kravet är att jag ska kunna få på mig det, vilket är lättare sagt än gjort!! ;)

SNÄLLA, HJÄLP mig!!


- Det kunde varit värre

Igår kom syster/moster Ida hit och stannade över natten med Bark. Vi åt middag, och tjoade lite med Harry till det var läggdags för han.

I ett mail jag fått från postfoto skulle jag få 50:- rabatt på en fotobok, fast jag till idag trodde det var 50% det är ju en annan femma.. Tyckte i alla fall att det var en idé att testa mig på detta och då var ju Ida en ypperlig hjälp att få fram de 'rätta' bilderna.
Sagt och gjort, vi tittade, tittade och åter tittade, plockade ihop drygt 100 bilder i en egen mapp så det skulle vara lätt att hitta igen dom bilderna vi valt.
Vi installerade det man skulle och startade med vårat 'projekt'.
7 timmar senare, några hårstrån fattigare på grund av att sidan hakade upp sig, det gick inte att spara och sådana där trevligheter, skulle då beställa, men vad tror ni händer?! DET GICK INTE! Per kom precis hem när vi skulle göra beställningen och då visade det sig att klockan nästan var 03.00!!
Vi gav blanka fan i det där jävulskapet och gick och la oss. Tur var väl det, jag fick sova till halv sju imorse. Det kunde varit värre, visst? :]

Idag började dagen som sagt tidigt. Efter frukost så roade Harry sig själv så bra att jag kunde ta nya tag med fotoboken, fick även denna gång göra om det inte bara en gång... Tillslut lyckades jag färdigställa och tänkte beställa, till jag kom till kassan; över 500 spänn för en jäkla fotobok, är det sant?! Jag sparade den så den finns ifall jag skulle ångra mig. Så är det någon som vet av en bra och BILLIG sida, alternativt gratis sida, där man kan göra fotoböcker, säg till!!
Annars har vi haft en trevlig dag med Ida, Linda och Alice! Trots att Harry var supertrött höll han humöret uppe, oftast i allafall =]

Just nu sitter jag här i soffan, kikar in i köket och tittar på när Harry tar potatisskal från slasken, sätter det i en skål och häller ut. Om och om igen. Lite roar små!
Jag sitter även här med en härlig doft i huset, det doftar nämligen middag, som idag består av potatisgratäng och lövbiff. Smarrigt såhär en vanlig onsdag. Jag längtar till det är färdigt!

Det börjar visst vara klart, så nu ska jag joina syrran i köket som precis ställde sig och steker köttet.


Må gott!
KRAM

- Soffhäng hela dagen

Jag vann!
Jag fick min önskan om vila uppfylld. Vi vilade till kvart över sex vilket var mycket skönt! Det gjorde att Harry  fick hoppa i säng strax efter klockan 21. Däremellan tog vi oss ett bad, tänkte att det kunde vara skönt för oss.. men det gjorde varken bu eller bä.

Efter badet tog jag tempen på mig själv, tänkte att jag i allafall kunde kolla om jag hade feber, vilket jag inte trodde. Men tji fick jag! Drygt 38 grader...
Innan läggdags hade Harry 37.9, fick en supp alvedon sen hopp i säng..

Imorgon hoppas jag att vi är piggare, så vi orkar göra något annat än att bara ligga i soffan =]



Det är bara gilla läget!


- Sjukstuga

Ja.. Harry har sovit bra i natt trots lite hosta. På morgonkvisten hade han feber, han fick sig en supp alvedon såklart.
Trots febern har han varit en pigg kille och inte alls velat mysa i min famn som han gjorde hela dagen igår, fast hos Per.. Rackarns unge ;)

Själv har jag hosta och är öm i kroppen. Vill inget annat än att lägga mig och vila, men har förgäves försökt. Harry är inte lätt övertalad :D Ska dock snart försöka lura med han i sovrummet och vila en stund, det behöver vi båda!


Per är fortfarande inte riktigt kry, men han for på jobbet ändå. Vi har inte råd att ha han hemma, tyvärr! Sjut att det ska vara så, men vad kan man göra, åssit..



- 1a november

Imorse vaknade jag av en liten kille som grät, Per fick den äran att kliva upp. Tillbaka in i sovrummet kommer han med en kille varm som en påslagen glödlampa! Inte undra på att han grät.. Mammas lilla ♥!
Tog tempen som visade på 39.6 *c. Efter en supp alvedon somnade vi alla om till klockan 10. När vi stigit upp var han pigg och glad.

När vi stigit upp tog jag mig en promenad med vårat pälsbeklädda barn, efter den åkte jag in till stan och köpte alvedon till mig och Per. Var även på affärn och köpte lite nödvändigheter, så som pepparkaksdeg! Jag hade nämligen tänkt baka med Harry någon dag, men kom precis på att vi inte har några formar till att göra själva pepparkakorna... Nåja, det löser sig!
Visar det sig att han inte är intresserad av att baka, ja, då kan jag ju alltid äta upp degen! Det skulle inte göra något för mig, degen är Så jävla god! :D

Tror att jag ska ta och krypa ner hos mina sjuklingar nu, så får vi sen se hur eftermiddagen artar sig!
Lev och må!


RSS 2.0